Машината е произведена през далечната 1961 г., но работи безотказно

На 20 май 2017 г. 81-годишният германец Winfried Langner започна поредното си пътешествие по света. То е с продължителност 6000 км - от провинция Долна Саксония в Германия до Санкт Петербург в Русия. Вили пътешества на своя верен трактор Deutz, произведен през 1961 година, когото на галено е нарекъл "Роберт". Тракторът се държи безотказно на пътя, въпреки, че максималната скорост, която може да развие е 18 км/час.

Пътешествието на 81-годишният германски пенсионер продължи около 4 месеца. "За никъде не бързам", каза Вили на интересуващите се при заминаването си. И добави, че за ден изминава около 120 км. Спира там, където му хареса, а по принцип спи в трактора. Вили отказва да използва навигатор и се движи само с помощта на хартиени карти.

Това не е първото пътешествие на германеца. След смъртта на съпругата си през 2013 година, Лангнер е "отпрашил" с трактора "Робърт" до испанския остров Майорка, а през 2015 г. - до нос Нордкейп в Норвегия.

Първоначално е пътешествал заедно със свой приятел, но след като той няколко пъти объркал маршрута и налял в резервоара бензин вместо дизел, двамата се разделили, и сега Вили пътува сам.

След 2 години Лангнер планира да покори Южна Америка.