Щандът на „Варекс“ на изложението БАТА АГРО разполагаше с машина за всяка нужда

 

Определено тази година един от най-мащабните щандове на изложението БАТА АГРО принадлежеше на „Варекс“ ООД. Както писахме неотдавна, компанията продължава да следва линията си за обновление на различните серии на Massey Ferguson, която започна преди година и половина-две. И именно БАТА АГРО имаше честта да домакинства премиерата на двата нови трактора – MF6S и MF7S. Вторият модел е наистина важен, защото е най-продаваният. Това сподели с нас търговският директор на „Варекс“ - Филип Лазаров.

MF7S замества MF7716S, който е

160 к.с., а това в момента е най-търсената мощност

универсални машини, които стават за най-различни приложения. Те са подходящи, както за тежки условия и по-малки стопанства, така и за всякакъв тип пролетни дейности – торене, пръскане, окопно култивиране, сеитба на пролетници и т.н. „Така един фермер със средно стопанство – 2000-5000 дка, може да изпълнява много функции, просто сменяйки инвентарите отзад“, разказва Лазаров. Тракторът, изложен на щанда на „Варекс“, отговаряше на това, което компанията смята да налага в сегмента. Той е с 6-цилиндров AGCO Power 6,6 литра двигател Stage V, спазени са последните екологични норми, DYNA-6 трансмисия. Машината има всички функции, с които един много добре оборудван трактор разполага – сателитна навигация, активен преден мост, окачена кабина, въздушно окачена седалка за комфорт на оператора, както и секционен контрол и постоянно променлива норма на приложенията, при възможност за трансфер на данни от една машина към друга или към някого, който управлява генерално и анализира процесите. Търговският директор на „Варекс“ обобщава, че това е

тракторът, на който нищо не му липсва,

готов за прецизно земеделие

Разбира се, идва и тънкият момент със сроковете на доставка. „Ето тук имам един дълъг списък с машини, които сме планирали за доставка през тази и следващата година, така че се опитваме да изпреварваме събитията в диапазон 6-9-12 месеца“, коментира Лазаров. Според него те вече са се справили много добре в последната година, защото почти нямат загуба на сделка поради невъзможност за доставка. Освен това „Варекс“ твърди, че съотношението им цена-качество е наистина добро поради обстоятелството, че са уговаряли доставки, още преди цените да станат толкова високи.

Другата машина, която остава малко повече в периферията на фирменото предлагане, е тракторът MF6S. Като мощност той е в същия сегмент, само че е с четирицилиндров, 4,9 литра двигател и DYNA-4 трансмисия. Все пак Лазаров набляга на факта, че машината има други характеристики, които я правят атрактивна, най-вече от гледна точка на собствената маса и мощността, която произвежда. „Ще видим как ще тръгне през годината, но сме оптимисти. На него не му липсва нищо технологично за прецизно земеделие“, подчерта търговският директор на „Варекс“.

Разбира се, на щанда присъстваха MF5S и MF8S. И се надяваме до тях скоро да се появи новото поколение, което ще замести серията MF5700 с флагманските мощности до 405 к.с.

Другият категоричен акцент на „Варекс“ по време на БАТА АГРО 2022 бяха комбайните MF IDEAL.

На вниманието на посетителите бяха две вече уговорени машини за този сезон – IDEAL 9T и IDEAL 8

Фирмата инвестира много за налагането на проекта IDEAL в България от 2019 г. насам. Нека припомним, че „Варекс“ имат платинено ниво на обучение по стандартите на производителя за промотиране, пускане в експлоатация и сервизна поддръжка на комбайните с марката IDEAL. Което означава, че фирмата има строго обособен екип, занимаващ се единствено с тях в периода на жътвената кампания. И по думите на Филип Лазаров всичко това работи, защото търсене определено има. „Тук проблемът е по-скоро в предлагането – недостигът на наличности е осезаем, но се опитваме да се справяме и с него с добро планиране“, добави той.

От фирмата са приятно изненадани от интереса на клиентите към телескопичните товарачи Massey Ferguson. Търговският директор разказва, че поръчките от края на миналата година, са доставени през периода март-май и на практика не са останали свободни машини. „Нещата са динамични и това само го доказва. Надяваме се да продължи така и имаме всички предпоставки да вярваме, че ще бъде“, заключава Лазаров.

Щандът на фирма „Варекс“ определено беше един от най-атрактивните на изложението
Щандът на фирма „Варекс“ определено беше един от най-атрактивните на изложението
MF6S също се показа за първи път пред публика, а до него беше вече познатият MF5S
MF6S също се показа за първи път пред публика, а до него беше вече познатият MF5S
Другият категоричен акцент на „Варекс“ на летището в Стара Загора бяха комбайните MF IDEAL, за чието налагане у нас фирмата инвестира много от 2019 г. насам.
Другият категоричен акцент на „Варекс“ на летището в Стара Загора бяха комбайните MF IDEAL, за чието налагане у нас фирмата инвестира много от 2019 г. насам.