За първи път в Тайван е открит диоксин в яйца, съобщават от местното Бюро по контрол на качеството на храните, и добавят, че три птицеферми в окръг Чжанхуа са под карантина, и че няма опасност за потребителите.
Пределно допустимото съдържание на канцерогенното вещество в яйцата е 2,5 пикограма на грам, но проведеното изследване е показало равнища на диоксин от 5,2 пиктограма на грам в партия яйца.
Птицефермите са затворени за седмица и се проверяват за съдържание на диоксин. Забранена е продажбата на яйца. Пуснатите за продажба вече са иззети от магазинната мрежа.
Диоксините са разнообразни химични съединения, които са токсични. Потреблението на продукти, замърсени с диоксин, може да доведе до поражения на имунната система, на ендокринната система, да доведе до нарушения в развитието и до репродуктивни проблеми, както и до ракови заболявания.