Продукти: 600 г картофи, 400 г гъби, 1 глава лук, 3 скилидки чесън, 150 г сметана, 30 мл растително масло, кашкавал, майонеза, млян черен пипер и сол на вкус

Приготвяне: Гъбите се измиват и нарязват. Лукът също се почиства и нарязва на ситно. Всичко заедно се задушава в мазнината и се посолява на вкус.

Кашкавалът се настъргва. Към него се прибавят сметаната, майонезата и смачкания чесън и добре се разбъркват. Почистените картофи се нарязват възможно най-тънко. Това се прави за да не останат сурови при запичането.

Тавата за печене се намазва с мазнина и се долива малко пода. Половината картофи се изсипват в съда на равномерен слой. Посолявасе и се намазва със кашкавалената смес. Следват гъбите.

Добавете останалите картофи и изсипете отгоре другата част от кашкавала. Пече се във фурна на 250 градуса за около 30 минути. Отгоре може да поръсите със ситно нарязана зеленина.