Потвърждавайки значението на оранжерийното и селскостопанското осветление за бъдещето на земеделието, Ерик Рондолат, изпълнителен директор на Signify, прогнозира приходите на индустрията да надхвърлят 2 милиарда долара до 2023 година.

Категорията земеделие, която включва осветление за стимулиране на растежа и развитието на култури, оранжерийни растения, както и животновъдни ферми, ще бъде 1,8 милиарда евро (около 2,2 милиарда щатски долара) през 2023 г. спрямо 1,5 милиарда евро (1,8 милиарда щатски долара) през 2020 г.

Индустриалният оранжериен пазар е ключова връзка в стратегията за растеж на компанията, особено като се имат предвид хранителните проблеми, пред които е изправена планетата.

„Говорим за една много, много вълнуваща възможност, защото тя е свързана с едно от основните предизвикателства, пред които ще се изправим в следващите години - наличието на храна и сигурността“, каза Рондолат, позовавайки се на въздействието на изменението на климата и нарастването на населението. „Не можем да нахраним 10 милиарда души през 2050 г., ако продължим да произвеждаме храна така. По този начин виждаме ръст от 6% на този пазар".

Като цяло Рондолат е идентифицирал четири потока от приходи, които той нарича „платформи за растеж за устойчивост“, които компанията очаква да генерира 5 млрд. евро (6 млрд. долара) приходи през 2023 г. Използвайки широко понятие за устойчивост, включително екология и благосъстояние на хората, той идентифицира три други сектора:

* ултравиолетово осветление, което деактивира коронавируса;

* слънчево осветление;

* 3D печат на лампи.