Вкусни рецепти за пълнени яйца

05 януари 2021
Кулинария
16794
1 2 3 4 5 6
 

Всички си пожелаваме 2021-а да е по-добра, по-спокойна и по- успешна. И най-вече да сме здрави. Празниците обаче продължават. В народния календар януари е изпълнен с именни дни и други поводи за семейни събирания.

Днес ще ви предложим различни варианти за лесно и вкусно предястие, което можете да приготвите за броени минути и да посрещнете неочаквани гости.

За всяка от рецептите ще са ви нужни 5 яйца.

1. Със сирене или кашкавал 

Продукти: 100 г кашкавал или топено сирене, 1 супена лъжица майонеза, 3 скилидки чесън, няколко клонки магданоз за украса, щипка сол.

Сварете твърдо 5 яйца - около 10 минути. Охладете, обелете и разрежете на две. Извадете жълтъците, прехвърлете ги в купа и ги смачкайте с вилица до гладка смес.

Настържете сиренето на ситно ренде, смачкайте чесъна през преса, а магданоза нарежете много ситно. Прибавете всички съставки в купата при жълтъците и разбъркайте добре. Леко посолете белтъците.
С помощта на чаена лъжичка оформете пълнежа на малки топчета и поставете в центъра на ладиите от белтъци. Украсете с клончета магданоз.

2. С херинга 

Необходими продукти: 100 г херинга или друга риба по ваш вкус, почистена от костите, средно голяма глава лук;, 1 чаена лъжичка растително масло, 1/2 връзка копър, 1 чаена лъжичка оцет, ? чаена лъжичка горчица, щипка сол.

Сварете яйцата, охладете ги и ги обелете. Разрежете ги на половинки и извадете жълтъците. Намачкайте ги с вилица в купа. Нарежете лука на тънки полумесеци и ги попарете с вряща вода, за да премахнете горчивината. Поръсете с оцет и оставете за 10 минути. Изцедете излишната течност. Добавете наситнен копър, сол и горчица и разбъркайте с жълтъците. Напълнете белтъците с този пълнеж. Отгоре поставете парченца от рибното филе и украсете с клонки копър.

3. С гъби 

Продукти: 100 г гъби, 50 г лук, 1 супена лъжица майонеза, 1 супена лъжица масло за пържене, няколко клонки копър, подправки на вкус.

Нарежете сварените и обелени яйца на две. Извадете и намачкайте жълтъците в отделна купа. Нарежете на ситно гъбите и лука, посолете, запържете в масло и охладете. Прибавете гъбите и лука към жълтъците, добавете майонеза, разбъркайте. Напълнете с тази смес белтъците и поръсете отгоре с наситнен копър.

4. С орехи 

Необходими продукти: 70 г орехи, 1 супена лъжица заквасена сметана, 2 чаени лъжички хрян, 1/2 чаена лъжичка горчица, няколко клонки пресни зелени подправки (магданоз и копър), подправки на вкус.

Сварете твърдо пет яйца за поне 10 минути. Охладете под студена вода, обелете внимателно и разрежете наполовина. Извадете жълтъците, намачкайте в отделен съд и добавете към тях накълцаните орехи, хряна, горчицата, заквасената сметана, зелените подправки и солта. Разбъркайте сместа и с нея напълнете белтъците. Украсете отгоре с четвъртинки ядки и магданоз.

5. С шунка 

Продукти: 50 г шунка или филе, 50 г кашкавал или топено сирене, 1 супена лъжица заквасена сметана, 2-3 пера зелен лук, подправки на вкус.

Яйцата се варят 10 минути, охлаждат се, обелват се и се разрязват наполовина. Пасирайте жълтъците в отделна купа, добавете към тях настъргано на едро ренде сирене, ситно нарязаната шунка, зелен лук, заквасената сметана, подправете със сол. Смесете всичко старателно и напълнете половинките белтъци с тази смес. Украсете с клонки магданоз или копър и капки заквасена сметана.

6. Здравословен вариант – с авокадо 

Продукти: 12 яйца, 2 авокадо, 1 връзка пресен кориандър или магданоз, 1-2 люти чушки, 1 глава червен лук, 1 домат, 2 скилидки чесън, 1 супени лъжици лимонов сок, сол, черен пипер, кимион

Начин на приготвяне: Нарежете на ситно авокадото, кориандъра (магданоза), лютите чушки, лука, доматите. Прибавете ги към сварените и смачкани жълтъци. Овкусете с лимонов сок, сол, черен пипер и кимион и разбъркайте добре. Напълнете яйцата и декорирайте с тортила чипс и магданоз.

Още от Кулинария
0

Пържоли с чесън, розмарин и брюкселско зеле  Продукти: 450 г брюкселско зеле, малко зехтин, сол и черен пипер на вкус, 4 свински котлета без кости с дебелина около 2,5 см, 4 скилидки чесън

0

Поднася се след храна - винаги с лъжичка в чашата Топлият пунш е много добра напитка за целия зимен сезон, сгрява душата, стопля и ръцете, докато държиш чашата

0

Лесни и вкусни рецепти Картофи с лук на тиган са любимо мезе при събирания с приятели и за семейни обеди. Картофите могат да бъдат предварително сварени или направо да се изпържат в гореща мазнина

0

Приготвянето ще ви отнеме до 30 минути Отминаха коледните и новогодишните празници и дори и най-ентусиазираните домакини трябва да се върнат към служебните си задължания и ангажименти

0

С тях ще повишите имунитета си През зимата, заради занижения имунитет, често настиваме и боледуваме. Тайната на укрепващите организма ястия е да се използват сезонни плодове и зеленчуци с вкусни и

Последни новини
0

Наляга ли ви от време на време носталгия по украсените, пищно нацъфтяли водопади от цветя по балконите и в градините? Времето, прекарано на открито сред растения, цветове, аромати и музика

0

В това вярват унгарски учени, които си сътрудничат с над 100 биоферми в страната. Всички те споделят опитите си и резултатите от тях в общодостъпна мрежа Науката е тази

0

Ако има загнили, съсипват се и здравите Ако все още имате от картофите, които сте произвели през изминалия сезон, трябва редовно да ги проверявате. Съвсем нормално е в домашни условия

0

В практиката най-често за отопление на парника се използва т. нар. биотопливо. То включва различните видове оборски тор, слама и някои други материали. * Най-много топлина отделя конският тор

0

В областните дирекции на ДФ "Земеделие" от днес започва прием на заявления за участие по схемите "Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към свинете" и "Помощ за

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2021”
Отговор:Потърсете мнение от специалистите от Института по овощарство в Пловдив. Само по снимка и описание обаче, те едва ли могат да дадат точен отговор. Определянето на сорт става въз основа на много...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Емблематичното спускане на пистата "Щрайф" за световната купа по ски бе преместено за неделя. Причините са в лошото време, след като натрупа над 20 см сняг и състоянието на пистата. Скокът, който прати в болница швейцареца Урс Кринбюл, вече е заличен. Така в понеделник ще трябва да се състои супергигантския слалом, който по програма бе в неделя

"Всичко онова, което говорим до момента, сме съобразили с тази опасност. Всеки резултат, който сме постигнали, е гордост. Затова предлагаме постепенно разхлабване на мерките по сектори. Сега ще разхлабим мерките в сектор култура и спорт и след това ще наблюдаваме тенденцията в България. Ще си дадем 14 дни, които да наблюдаваме

Само двама - Лозан Коцев и Иван Колев са водили два тима Ивайло Петев е едва деветият българин, който води чужд национален отбор, след като бе назначен за селекционер на Босна и Херцеговина. Първият, който прави това, е Лозан Коцев, който е треньор на Судан от 1962 до 1965 година. И с него играе финал за титлата на първенството на Африка