Репортерът от вестник "Български фермер" - Радина Иванова, е победител в национален конкурс за зелена журналистика "Див кестен" в категория печатна медия.

Тя бе номинирана със следните статии:

Пасищата - по-ценни от дивата природа

Агролесовъдството повишава общата продуктивност

Примамките срещу вълци тровят птици и животни

Конкурсът се организира от сдружение "Зелени Балкани" съвместно Икономедия и е част от проект „Натура 2000 в България – Нови хоризонти”. Провежда се за първа година и цели да стимулира и награди журналисти с принос в отразяването на теми за природата, Натура 2000, защитени видове и защитени територии.

Журналистическо майсторство и творчески подход, обективност и достоверност на източниците на информация, както и обхват на природната тематика бяха основните критерии, по които журито избра финалистите от общо 43 номинирани, разпределени в 5 категории - телевизия (Ладислав Цветков, Бтв), радио (Доротея Николова, Румен Сарандев, БНР Варна), печатна медия, онлайн медия (Генка Шикерова, Свободна Европа), блог/влог (Анди студио),

Победителите бяха огласени в неделя с онлайн събитие, което се предаваше във фейсбук. (Вижте видеото).

Авторските материали бяха оценявани от екипа на проекта „Натура 2000 в България – Нови хоризонти”  – Анелия Павлова, координатор Зелени Балкани, Анушка Енева – Бг Топ Мюзик (Хоби тв), Маринела Величкова – Координатор Дарик Радио (програмен координатор на Дарик Радио), Любомир Василев – координатор Икономедиа (Изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Фондация Капитал).

Финалистите са наградени с плакети и участие в консервационни дейности на Зелени Балкани в защитена зона от мрежата Натура 2000 „Врачански Балкан“, отложено за лятото на 2021 г. поради ограничителните мерки.