Земеделският производител Румен Тодоранов, който бе открит мъртъв в петък в дома му в горнооряховското село Поликраище, се е самопрострелял с ловната пушка на баща си. 48-годишният мъж е намерен около 10.30 ч. с огнестрелна рана.

Основната версия на разследващите е самоубийство. В селото говорят, че решението да сложи край на живота си е продиктувано от финансови проблеми.

За последно Тодоранов е видян сутринта. Разпределил задачите в стопанския двор, след което се отправил към бащината си къща. Той е родом от Поликраище, но със семейството му живеят във Велико Търново, коментираха запознати. Земеделският производител е сред най-големите спомоществователи на спортни събития и културни прояви в Поликраище.

Фермерът стопанисва 11 500 дка земя в района, като основно отглежда пшеница, ечемик, рапица, слънчоглед и царевица. Освен в Поликраище нивите му са в землищата на селата Хотница, Русаля, Момин сбор, Крушето, Първомайци и Янтра. Тодоранов развива и биологично производство. Има 72 дка ябълки и сини сливи. Председател е на Регионалния фермерски съюз в Павликени, част от структурата на Националната асоциация на зърнопроизводителите.