Ако не знаете, пъпешът също може да се консервира. Предлагаме ви рецепта как да съхраните плода и да му се наслаждавате дори през зимата.

Продукти: 1 пъпеш, 4-5 супени лъжици захар, 50 г корен от джинджифил, щипка лимонена киселина, вода.

Приготвяне: Измийте пъпеша, обелете го и го нарежете на кубчета. Измийте също и обелете и джинджифила. Нарежете го на тънки филийки.

В буркани наредете нарязания плод и джинджифила. Отгоре сипете захарта и лимонената киселина. Налейте гореща вода и затворете плътно с капаци. Наредете бурканите в широка тенджера с топла вода и я поставете на котлона. Изчакайте водата да заври, намалете котлона и покрийте тенджерата с капак. Стерилизирайте около 5-7 минути. Извадете бурканите и ги обърнете с дъното нагоре.

Изчакайте да изстинат напълно и ги приберете на хладно.