Определете предпочитанията си и посоката

Всеки знае, че стилът на допълнителните постройки в градината трябва да се комбинира с основната сграда, оградата и различните декоративни елементи.

Но,ако не обичате да избирате стриктно и щателно всеки елемент, просто трябва да определите посоката в дизайна за себе си и да се опитате да го следвате.

Затова е добре да се запознаете със стиловете на затворените беседки, които се използват както за места за срещи, хранене и пиене, така и само за отмора.

Като ги разгледате внимателно, можете да определите вашите предпочитания и да разберете кой стил най-добре отговаря на това, което вече е във вашата градина.

За отбелязване е, че например стиловете еко и минимализъм често стават универсални и могат да се комбинират с дизайните на много други стилове - просто добавете обединяващи елементи: например боядисайте щорите в същия цвят или използвайте същия материал за покрива.

Но който и стил да предпочетете, оборудвайки беседката, основното е там да ви е удобно и да изпитвате удоволствие.

В семейното гнездо

Английският стил е идеален за тези, които искат да пресъздадат атмосферата на семейно гнездо - имение, място, където няколко поколения са живели заедно.

Конструкциите в този стил обикновено стоят на солидна основа и са направени от тухла или камък.

Допълнителен навес, пътеки и ограда също изглеждат добре, като допълват самата беседка.

Възможностите на новото изкуство

Ар Нуво (от френски: art nouveau - ново изкуство) или Модерн (от фр. moderne – съвременен) е стил, който има голям потенциал - главно защото ви позволява да използвате почти всички материали. Определя се по-скоро от избора на мебели и формата на прозорците.

Дори може да се нарече прословутия „европейски ремонт“, само че в по-минималистична форма.

Този стил ще подхожда на всички, които искат да създадат стилна и практична беседка с модерен външен вид.

Колониална архитектура

Стилът ("Къща с басейн") е роден в богати крайградски общности в южните щати на САЩ.

Най-често се основава на английската колониална архитектура, което прави привидно второстепенната сграда доста впечатляваща.

Ако искате наистина да облагородявате своята територия в задния двор с помощта на архитектурни изкушения, трябва да изберете подобен стил.

Рустик

Стилът рустик е забележителен със своята простота и лекота на изпълнение, но това не го прави по-малко интересен.

Буквално това име може да се преведе като „селски“, но не става въпрос само за използването на скрап материали и малък бюджет.

По-скоро този стил е нарочно селски, малко напомнящ епохата на хипитата.

Обикновено хората, които го избират, ценят екологичността на дома и органичното му разположение в естественото пространство повече от престижа. Освен това в такава беседка човек почива почти като насред гората.

Традиционно

Този стил на строителство изглежда толкова солиден, колкото и английския.

Най-често той е представен от беседки, изработени от бяла тухла или бетонни блокове.

Постройката не е много скъпа, използва се много дълго време и лесно може да се трансформира в лятна кухня.