Намажете горещите питки с масло

Тези питки можете да ги ядете на воля. Няма опасност да напълнеете от тях. Те са много вкусни и ароматни.

Продукти: една не много голяма тиквичка, 120 г кисело мляко, 100 г кашкавал, 100 г шунка, 1 яйце, 0,5 ч. лъж. сол (малко повече), 1 връзка зелен лук, 1 ч. лъж. бакпулвер (с връх), 400 г брашно, масло за намазване (може и без него).

Приготвяне: Измийте и подсушете тиквичките. Настържете на едро ренде. Сложете в гевгир и малко посолете. Изчакайте десетина минути да се отдели излишната течност. През това време разбийте яйцето. Прибавете го към настърганите зеленчуци заедно с киселото мляко.
Настържете шунката на едро ренде. По същия начин постъпете и с кашкавала. Зеленият лук се нарязва на ситно. Прибавете ги към тиквичките и разбъркайте добре.

Смесете брашното с бакпулвера. Последният може да бъде заменен с половин ч.л. сода, тъй като в рецептата има кисело мляко.
Изсипете брашнената смес при тиквичките и замесете тестото. То трябва да е много лепкаво.

Поръсете брашно върху работната повърхност. С голяма лъжица вземете от тестото и го разстелете върху брашнения плот. Омесете добре тестото в брашно и оформете малка питка. Първо работете с ръце, а след това можете да продължите с точилка.
Включете котлона на средна степен и поставете тигана до се загрее. Изтръскайте питките от излишното брашно и ги поставяйте една по една върху сухия тиган. Когато питката получи златиста коричка, обърнете от другата страна.