Комбинацията от пилешко месо и суруми ще ви изненада

“Рецептата за кюфтетата, които искам да ви представя, ме изненада с интересен вкус, сочност и лекота на приготвяне.

Изглеждат като обикновени кюфтета, но вкусът е напълно нов и благодарение на рачешките пръчици се получават много сочни.”

Продукти: 500 г пилешко филе, 100 г суруми (рачешки пръчици), 1 глава лук, 1 яйце, 2 суп. лъж. овесени ядки, 4-5 суп. лъж. растително масло, 1 връзка пресен магданоз, сол и черен пипер на вкус

Приготвяне: Пуснете пилешкото филе и лука през месомелачка. Смелете и рачешките пръчици (тях можете и да ги настържете или да ги нарежете много на ситно). Нарежете магданоза също на ситно.

Приготвяне на каймата: Смесете смляното месо с лука и рачешките рулца. Добавете яйцето, овесените ядки и подправките. Смесете всичко старателно.

Месете каймата, докато овесените ядки се надуят и сместа стане плътна. Оставете за 20-ина минути.

С мокри ръце вземете от сместа и оформете кюфтетата. Пържете в сгорещено олио от двете страни до златисто кафяво.