Drone Ag обяви, че приложението им за дронове Skippy Scout вече може да интерпретира почти всяка форма на карта.

Стопаните могат да импортират карта или дори да направят снимка на разпечатана такава и софтуерът ще интерпретира формата на полето.

Приложението може да работи със съществуващи сателитни, цифрови и печатни карти, така че потребителите да избират кои полета да наблюдават, освен това има възможност да съхранява полета, за да повтаря разходка сред културите или наблюдение с дрон.

„Нямате нужда от лиценз за използване на дронове под 250 грама и фермерът не трябва да лети на дрона. Skippy автоматично ще преобразува всяка карта, така че потребителят да може да избира точки за дрона, до който да лети“, обяснява основателят на Drone Ag Джак Рангам. „Дронът лети до точките и изпраща изображения обратно към телефона, за да ги види фермерът.“

Способността за картографиране ще бъде добавена към приложението Skippy Scout, което беше пуснато само преди два месеца. Разработката е в ход и фирмата финализира функция за автоматичен анализ на изображенията, която ще предложи GAI - проценти на покритие на плевелите, както и процент на нездравите листа.