Argo Tractors, компанията майка на McCormick, Landini и Valpadana, хигиенизира производствените линии и офиси във всичките шест италиански съоръжения и е готова да рестартира дейностите веднага след преминаването на критичната фаза на аварийната ситуация с Covid-19.

Заводите включват съоръжението от 132 000 кв.м. във Фабрико, където се правят трактори Landini и McCormick 4, 5, 6 и 7 (също McCormick X8).

Близкият завод за кабини и главните офиси също са старателно дезинфекцирани с помощта на разтвор на основата на хлор. Същото третиране беше направено и в съоръженията в Сан Мартино, Рио: домът на Landini Rex, серия 2, Trekker 4, тракторите Valpadana и световния склад за части.

Argo Tractors спряха производствените си дейности в италианските си заводи на 16 март 2020 г. и вече са готови, чакайки зелена светлина, за да започнат отново да правят нови трактори.

„Все още нямаме индикация кога това ще бъде възможно“, казва Антонио Салватера, маркетинг директор на Argo Tractors, който добавя, че вероятно това ще бъде стъпка по стъпка. Междувременно резервните части, техническата поддръжка, продажбите и обслужването на клиенти продължават.

Максималният капацитет на трите тракторни завода е около 22 000 трактора годишно.