Гулашът е вкусно и засищащо ястие от унгарската кухня. Като месо може да изберете телешко филе. Добавете зеленчуците, които обикновено се използват за приготвяне на супи. За по-изразителен вкус и цвят прибавете доматено пюре и подправки.

Продукти: 400 г телешко месо, 3 картофа, 1 чушка, 1 глава лук, 1 морков, 1 скилидка чесън, 1 ч. лъж. доматена паста, 1 суп. лъж. червен пипер, черен пипер на зърна, 3 суп. лъж. растително масло, 800 мл вода, сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне: Подгответе продуктите от списъка. Изберете прясно и качествено месо. Измийте месото и го нарежете на приблизително еднакви парчета (около 2 см).

Поставете тиган на котлона и сипете малко олио. Загрейте добре, едва тогава сложете парчетата месо. Запържете на максимално силен котлон за около 3 минути от двете страни.

Почистете главата на лука и я нарежете на средно големи кубчета. В тенджера или тиган сипете олио и изсипете лука. Запържете го за 2 минути, до полупрозрачност. Добавете месото в тенджерата към лука и налейте вода, така че да покрие сместа. Подправете със смлян червен пипер, черен пипер, нарязан чесън и сол.

Варете на слаб огън, под капак, около 1,5 часа.

След известно време добавете нарязаните на кубчета картофи. Чушките и моркова нарежете на малки парченца. Прибавете ги към супата след картофите.

Добавете доматено пюре и налейте още вода, така че леко да покрие зеленчуците и месото. Задушете ястието за 15-20 минути, докато картофите и морковите омекнат.

Свалете от котлона, разсипете по чиниите и украсете.