Отговаря ни Ваня Горчева, мениджър “Растителна защита” за България и Регион Запад на световния лидер във фунгицидите, на които днес разчитат хиляди интензивни земеделци у нас

Диана Ванчева

Как в този труден и решаващ за посевите момент земеделските производители в България, които масово ползват продуктите на БАСФ - компанията фунгициден лидер, ще имат пълен и безпрепятствен достъп до навременни растителнозащитни консултации от специалистите ѝ и безпроблемен избор на препаратите за земеделските култури.

Отговаря ни Ваня Горчева, мениджър “Растителна защита” за България и Регион Запад, която с екипа си обслужва производителите на житни, царевица, слънчоглед:

Логистичната система на компанията и нашите дългогодишни партньори - дистрибуторските звена, доказа, че и в екстремни ситуации българските фермери могат да разчитат на нас

Казвам го с дълбока благодарност към всички мои колеги от екипа, които останаха на постовете си и, спазвайки разпоредбите на държавата, покрепят професионалното земеделие.

За да изпълним за поредна година благородната си кауза да помогнем на стопанствата да произведат цялата растителна продукция и суровина, която ще е необходима за изхранване на населението, ще обясним как фермерите да стигнат до консултантите по растителназащита и търговските представители на фирмата

Това се отнася и за всички наши дистрибутори, без стопанствата да имат трудности. Защото ние осъзнаваме, че фермерите са направили досега сериозни инвестиции в полетата си.

А както и доставчиците на препарати са направили немалко вложения в складови бази и за предвиден транспорт, за да могат всички да се снабдят навреме с това, което им е необходимо за пролетната кампания.

Държа да кажа, че всички ние с целия ни екип из страната можем да реагираме в рамките на няколко дни

Разговорите ни със земеделците се осъществяват дистанционно по телефон и с електронна комуникация, която добре работи. Всички спазваме с убеденост правилата, за да опазим здравето си и здравето на хората около нас.

Искам да кажа и на фермерите, и на доставчиците, че когато хората са дисциплинирани и отговорни, те се справят във всякакви ситуации. Този сезон го доказва по-добре от всеки друг път.

- Все пак съществуват ли проблеми и рискове да обслужвате земеделските производители по райони?

- Към момента успяваме да задоволим търсенето. Факт е, че голяма част от земеделците се снабдяват с необходимите продукти за пролената кампания, като повечето от тях са професионалисти и винаги планират една стъпка напред.

Ние сме поръчали и допълнителни количества от най-новите ни продукти, които очакваме да пристигнат навреме за третиранията през месец май.

Така отсега гарантираме, че ще можем да реагираме в случай, че някъде се появи недостиг.

- И какво бихте посъветвали фермерите в хода на съвместната работа с БАСФ за пролетната кампания?

- Земеделците, с които работим, са професионалисти, както казах. Това са хора, които се ориентират бързо и реагират адекватно на динамиката на времето, в което живеем. Впечатлена съм за поредна година как пазарът откликна на офертата, която представихме по време на нашите семинари през месец февруари, на отстъпките, на бонус пакетите, които им носят икономия при третиранията.

Установи се от нашите отчети и данни, че новите продукти, които ще осигурят по-високи добиви и качество на продукцията, са отново предпочитани.

Засега мога само да пожелая на всички преди всичко здраве! Имаме ли го, ще се справим с всичко останало, без съмнение. Както и търпение...

Завършвам с послание към всички: Земеделието е благородна професия! То е Предизвикателство, Призвание и Престиж! Държа да го кажа с главни букви.

Благодаря още веднъж на всички, които работят за престижа на българското земеделско производство! Успех и Здраве!