Празникът на дрипавата баница в горнооряховското село Върбица, спечели първо място в интернет анкетата „Най-добър, вкусен и популярен фестивал на традиционна българска храна". Допитването бе организирано от групата „Кулинарните фестивали на България“ във Фейсбук. Празникът на дрипавата баница бе подкрепен от 3 513 души, като изпревари с едва 4 гласа Фестивала на чушките, доматите, традиционните храни и занаяти в Куртово конаре. Трети остана фестът ''Банатски вкусотии'' в Асеново.
Наградата на победителя ще бъде връчена по време на Церемонията за награждаване на Конкурс АГОРА 2019. От читалище ''Градина Върбица - 1894'' благодариха на всички, които са подкрепили празника на дрипавата баница. Инициаторите обявиха, че даряват паричната си награда за закупуване на респиратор за болницата в Горна Оряховица, където ще се лекуват болни от коронавирус в общината.

Поредното издание на прочутия кулинарен празник е насрочено за средата на май, но не се знае дали ще се състои заради пандемията от COVID-19