Преди да стигнете обаче до угояване на пъдпъдъците (то става за 4-5 седмици), трябва успешно да отгледате малките пилета до 20-дневна възраст.
Количеството на храната през първите 3 седмици не трябва да се ограничава.
ВАЖНО!
Излишната храна да се прибира 2 часа след храненето.
Температурата на храната трябва да е близка до температурата на въздуха.
Хранене през първите дни
Дажбата е основно от комбинирани смески за малки пилета, като постепенно се преминава към такива за по-големи.
Когато няма комбинирани смески първите два дни пилетата се хранят
с твърдо сварени и стрити яйца с черупките;
пшеничена или овесена каша, която е 1/3 от масата на яйцата;
мляко.
Храната се минава през цедка с размер 3х3 мм. След 3-ия ден намалете количеството на яйцата и добавете
обезмаслена извара;
стрита коприва или морков;
пшенична или царевична каша;
варена нетлъста риба;
стрита коприва, глухарче или лук.
Свежи порции храна се дават 6 пъти дневно, а остатъкът се пребира.
След 4-ия ден яйцата постепенно се изключват от храната, а се увеличава концентрираната храна.
Коментари