Още от времето, когато рачешките рулца се появиха в продажба, много хора се влюбиха в този продукт и непрекъснато го купуват за приготвяне на различни ястия, включително салати.

Продукти: 1 портокал, 200 г рачешки рулца, 6 суп. лъж. зехтин, 3 щипки сол, 1 суп. лъж. горчица, 1 глава червен лук, 200 г салата айсберг, 10 пъдпъдъчи яйца

Приготвяне: Много хора вярват, че рачешките рулца се правят от месо от раци, но това съвсем не е така.

За да не се заблуждават любителите кулинари, в началото на деветдесетте години производителите бяха задължени да поставят маркировка върху своите продукти като “пръчици с аромат на раци”. Основният компонент на този продукт е месо от минтай, който се добива в Тихия океан (в северната част). Обикновено рулцата се добавят към много видове салати, като евтин аналог на истинското месо от раци.

Как да приготвите салата от раци?

За да приготвите вкусната салата, предварително подгответе продуктите: рачешките рулца (в идеалния случай месо от раци), няколко пъдпъдъчи яйца, листа от салата, олио (за предпочитане зехтин), един лук (трябва да е червен), узрял портокал и горчица.

Заемете се с дресинга на салатата. Просто изцедете сока от портокал. Ако искате, настържете и малко от кората.

Сипете портокаловия сок, зехтина, солта и черния пипер в купа и разбъркайте старателно.

Пъдпъдъчите яйца трябва да се сварят (след като заври водата, се варят още 2-3 минути).

След като изстинат и се обелят се нарязват наполовина.

Нарежете лука ситно.

Месото от раци или рулцата се нарязват на едро. Смесете заедно с нарязания лук.

Измийте старателно лисата от салатата и ги подредете върху плоска чиния. Разпределете отгоре сместа от рачешкото месо и лука. Полейте с дресинга и украсете с варените пъдпъдъчи яйца.

Вашата салата е готова за сервиране!