Компанията подобри условията си по финансирането за фермерите

Искате да развиете вашето стопанство? Искате да не зависите от арендатори? Искате гъвкави условия по кредита?

Тогава, специално за вас са изготвени новите условия за финансиране на „Агрион финанс“, дъщерна компания на лидера в поземлените отношения „Агрион“. „Агрион Финанс“ предлага пълната палитра от финансови продукти, насочени към фермерите. Компанията отпуска стандартни ипотечни кредити, заеми за оборотни средства и най-популярния продукт - лизинг на земя. Дружеството се ползва с голямо доверие сред собственици на земя и производители на селскостопанска продукция.

С новите условия на „Агрион финанс“ процедурата за кандидатстване е максимално облекчена, а

сроковете за отпускане на кредит

са значително съкратени

Подобни са условията и на специализирания кредит за оборотни средства. Осигуреното финансиране е до 80% от размера на пазарната оценка на земеделската земя, като тя извършва напълно безплатно от „Агрион“. Не се събират такси за кандидатстване и разглеждане на документи, не се изискват допълнителни застраховки в полза на кредитодателя, няма и изискване за поръчители или съдлъжници. Сроковете за отпускане на кредитите са значително съкратени в сравнение с останалите кредитни институции.

Дружеството финансира както едри производители, така и средни и дребни земеделски стопани.

"Нямаме таван на финансирането,

като прилагаме индивидуален лимит

в зависимост от специфичните нужда на кредитоискателя, казаха от специализираното дружество.
При ипотечния кредит минималният размер на финансирането е 10 хил. лв. а срокът за погасяване е до 15 години, като обезпечението е земеделска земя. Погасителният план се изготвя спрямо специфичните нужди на земеделския производител. За регистрираните земеделски производители и юридическите лица не се изисква кредитна история на кредитополучателя и подробен бизнес план, каквито са задължителните условия на другите кредитни институции.

„Агрион Финанс“

предлага и лизинг на земеделска земя.

Компанията е единствената на пазара, която предлага до 100% финансиране на сделката. Оценката за имота се прави от експертите на „Агрион“ и е абсолютно безплатна за земеделските производители..

Информация за пълните условия на кредитите на „Агрион Финанс“ може да бъде намерена на сайта на компанията на адрес https://www.agrion.bg/bg/finance/.

„Целта ни е максимално да облекчим малките и средни производители и собствениците на земя, които често са лишени от финансиране“, казаха от „Агрион Финанс“. Улесненият достъп до кредитиране позволява на земеделските стопани да бъдат много по- гъвкави и конкурентоспособни на пазара .

Една от най-честите причини за търсене на финансиране от фермерите е покупка на земя за разширяване на стопанствата им, изплащане на стари задължения или рефинансиране на вече изтеглени кредити. Сред най-честите кредитоискатели са и хора, които имат нужда от първоначален капитал за започване на селскостопанска дейност. Те нямат достъп до банково финансиране и за това търсят кредити от специализирани дружества.