Продукти: 200 г макарони, 350 г наденица или мек салам, 2 домата, 100 г кашкавал, 1 глава лук, 1 скилидка чесън, 1/2 ч. чаша прясно мляко, 2 ч. чаши пилешки бульон, 2 суп. лъж. растително масло, млян черен пипер и сол на вкус

Приготвяне: Колбасът се нарязва на кръгчета, а чесънът заедно с лука - на ситно. Изсипете месото и лука в загрятото олио и запържете 3-4 минути, докато колбасът покафенее.

Сцепете доматите от долната страна на кръст и ги пуснете за 40 секунди в гореща вода. Веднага след това ги прехвърлете в съд със студена вода и ги обелете. Нарежете обелените домати на ситно и ги прибавете към запържения колбас. Прибавете прясното мляко, пилешкия бульон, суровите макарони, сол и черен пипер. Разбъркайте.

Задушавайте ястието на слаб огън, под капак в продължение на 15-ина минути, докато макароните омекнат.

Поръсете пастата с настърган кашкавал, отстранете от котлона и покрийте за 2 минути с капак, докато кашкавалът се разтопи.