Давайте им китайско зеле през зимата

Винаги помнете: носачките не са бройлери. Те не трябва да трупат тегло с рекордни темпове - нещо повече, не трябва да затлъстяват. Затлъстяването е враг на яйценосността. Затова в дажбата на носачките трябва да има минимум зърно и максимум зелени фуражи с високо съдържание на протеини - те са основата и на яйцата, и на месото.

Има много добри високопротеинови растения - детелина, люцерна, лупина, амарант, коприва. Кокошките ви трябва да ги получават и през зимата. Затова намерете място за тях в градината си.

Да се прави сено от тези растения е трудно, но може да ги силажирате за зимата или казано по-просто да ги консервирате

Трябва ви едно дървено каче, в него сложете подходящ размер найлонов чувал.

Нарежете растенията на дребно и ги залейте със солен разтвор заедно с нарязани тикви, зеле или моркови. Това са допълнителни витамини и минерали.

Освен това не забравяйте да давате на кокошките си един чудесен зеленчук, който е кладенец на витамини, минерали и белтъчини, и дори не трябва да се подготвя. Говорим на китайското зеле. То не измръзва в лехата дори на минус 20 градуса. Така че започнете да го отглеждате в градината си и по този начин носачките ви ще имат пресен зелен фураж цяла зима.

Китайското зеле не мръзне в лехата дори при температура минус 20 градуса
Китайското зеле не мръзне в лехата дори при температура минус 20 градуса