Продукти: 1 средно голяма зелка, 1 глава лук, 1 яйце, 1 чаша брашно, 1-2 скилидки чесън, сол, ситно нарязан магданоз и копър, галета за панировката, олио за пържене.
Приготвяне: Разрежете зелето на 4 части, отстранете стеблото и пуснете зелето във вряща вода за 8-10 минути. Извадете от тенджерата и прехвърлете в гевгир, за да се отцеди.
Когато зелето се охлади, прекарайте го през месомелачка, като изцеждате течността. Ако искате, можете да използвате и блендер.
Настържете лука до получаване на кашица, а чесъна смачкайте с преса.
Към пасираното зеле добавете настъргания лук, чесъна, яйцето, нарязаните зелени подправки, сол, брашно. Омесете каймата, от която да оформите кюфтетата. Оваляйте в галетата и пържете в силно сгорещено олио до златист цвят.
Коментари