Общият им брой трябва да е 77

Нов проект на критерии за оценка на проекти по подмярка 4.1 за инвестиции в земеделски стопанства ще се обсъжда на комитета по наблюдение на ПРСР утре, 15 януари.
Предвижда се проекти на животновъдни стопанства, представени от кандидати които не са получавали подпомагане по подмярка 4.1 за инвестиции в земеделски стопанства да получават максимално 10 точки, а ако са с размер под средния за страната 15 точки.
За подпомагане на биологичните производители и техни проекти също е планиран максимум от 10 точки.
За проекти, осигуряващи допълнителна заетост и създаване на най-малко 1 работно място се предлага присъждане на 2, а не на 5 точки както досега.
За проектите на млади земеделски стопани до 40 г. максималният брой точки е намален от 10 на 5.
За кандидати от Северозападния район на територията на областите Видин, Враца, Монтана ще се обсъждат 5 точки, за Ловеч - 3, За плевен - 2, а за всички проекти на територията на необлагодетелствани раони с природнии други ограничения - 5 точки.
За подпомагане на проекти с интегриран подход е предвиден максимум брой точки 25, като за инвестиции, свързани с биосигурност в животновъдните обекти. Когато най-малко 50% от разходите подобряват биосигурността се предвиждат 15 точки, а когато най-малко 25% от харчовете постигат това - 10 точки.
За проекти от признати групи и организации на производители се плануват 10 точки от общия брой на точките, които могат да се съберат, а именно 77.