При нея се избира продължител на водача, а конкурентите му се премахват. Короната е доста сгъстена (поради слабата втора резитба), затова се извършва просветляване и се оформя нейния скелет.

В основата на короната се избират 3-4 по-силни скелетни клонки, които по-късно придобиват характер на скелетни клони. Те трябва да са с по-голям ъгъл на отклонение и да са растящи към върха почти изправено.

Премахват се клонките с по-слаб растеж, увисналите, както и тези с остър ъгъл на отклонение. Над клонките в основата на короната по водача се избират още няколко клонки, растящи в свободните пространства, по-слаби от основните, при което в тази възраст короната придобива леко конусовидна форма.

При положение че короната не се сгъстява много, освен скелетните части по водача може да се оставят и някои обрастващи клонки за плододаване. Към върха на скелетните части при наличие на вилообразно разклоняване се запазват само продължителите, а конкурентите им се премахват.

Извършва се леко прореждане на предивременните клончета във връхната част на страничните разклонения и на продължителя на водача, с оглед да се избегне претоварването с плодове. Не се извършва детайлна резитба за плододаване.