Салатата няма да отнеме много време за приготвяне, но ще зарадва гостите ви.

Продукти: 200 г пилешки черен дроб, 200 г консервиран зелен грах, 200 г консервирана царевица, 200 г моркови, 3 средно големи кисели краставички, 3 картофа, масло за пърженето на вкус.

Приготвяне: Обелете картофите и ги нарежете на сламки. Запържете в тиган с растително масло до златисто кафяво.

Сварете пилешкия дроб до готовност и оставете да изстива в бульона. Нарежете го на кубчета и го поставете на купчинки в двата срещуположни края на голяма чиния за сервиране. От едната страна на дроба сипете консервирания грах. До него подредете нарязаните на сламки кисели крастявички. Добавете два сектора царевица и моркови.

В средата на чинията сипете изпържените картофи и добавете майонезата. Украсете с чери домати или лук.

Сервирайте на масата и едва тогава, в присъствието на гостите объркайте салатата.