Продукти: 600 г пилешко филе, 80 г масло, 2 суп. лъж. копър, 2 яйца, 200 г пшенично брашно, 200 г галета, сол и смлян черен пипер на вкус, растително масло за пърженето.

Приготвяне: Измийте и подсушете пилешкото филе. Разрежете го по дължина на 2, като отрежете малка част от долната страна. Разрежете всяко парче на 2 хоризонтално (да ги изтъните). Поставете така получилите се пилешки пържоли в плик и внимателно ги начукайте с домакински чук.

Смесете мекото масло със ситно нарязания копър, ако използвате пресен, или стрит сушен копър.

Поставете сместа върху целуфан и навийте плътно, като усуквате краищата на фолиото. Трябва да се получи "маслен салам", който се поставя в камерата на хладилника за 1-2 часа.

Всяка от начуканите пържоли се подправя със сол и черен пипер. В средата на голямото парче месо се поставя част от замразеното масло, което се покрива с по-малката пържола.

Завийте оформете котлетите и ги оваляйте в брашно. По този начин се приготвят всички котлети. Увийте всяка една от заготовките по отделно във фолио за свежо съхранение и ги поставете в камерата за 30-40 минути.

Разбийте добре яйцата с вилица. В суха чиния изсипете галета.

Всеки от замразените котлети потопете първо в яйцето, след което добре ги оваляйте в панировъчната смес. Повторете - отново в яйцето и отново в галетата.

В дълбок тиган загрейте растително масло и запържете до златисто кафяво. Ако олиото не покрива напълно котлетата, добавете отгоре с лъжица врящото олио. Пържените котлети подредете в тава за печене и поставете във фурната на 180 градуса за около 15-20 минути.