Сигурни сме, че ще харесате тази леко пикантна супа
Продукти: 2 патладжана, 2 домата, 1 тиквичка, 4 скилидки чесън, лук, 0,4 чаши вода, 2 чаени лъжички лимонов сок, зеленчуков бульон, сол и черен пипер - на вкус, растително масло за пържене.
Приготвяне: Нарежете патладжана на надлъжни резени. Намажете парчетата с олио и печете във фурна до кафяво. Запържете скилидките чесън в дълбок тиган или тенджера с 1 супена лъжица мазнина до златисто кафяво. Сипете вода, покрийте с капак и оставете да къкри още 5 минути. Намачкайте чесъна с вилица.
В останалото масло задушете лука. Нарежете тиквичката на сламки, а доматите - на филийки и ги добавете към лука. Оставете тигана на котлона още 5 минути. След това добавете патладжана, чесновата паста и лимоновия сок и налейте бульона. Изчакайте да заври, поставете капак и оставете да къкри 15 минути.
Свалете от огъня и пасирайте с блендер. Варете още 5 минути.
Украсете супата преди сервиране със зелени подправки.
Коментари