Правилно сте постъпили, но първо ги изперете и го правете редовно. Защото през есенно-зимния сезон нито кучетата, нито котките обичат да лежат на гол под. Но не забравяйте, че 90% от паразитите живеят в постелките

Затова редовно обезпаразитявайте животните, но перете и одеялцата. И независимо дали кучето или котката ви обичат, или не обичат да се къпят, редовно ги къпете. А след прибирането им от село или от вилата, къпането е задължително и то с противопаразитен шампоан. Следващата ви задача е да обработите срещу бълхи и постелките. Защото до 90 процента от бълхите живеят не върху животните, а в местата на обитанията им.

Бълхите по тялото само "обядват" там

Затова е необходимо да обработите с противопаразитен спрей всички места, в които вашите любимци обичат да спят. Изчакайте спреят да изсъхне и много старателно изсмучете с прахосмукачка обработените повърхности, за да изчистите загиналите паразити.

Докато е още топло, не забравяйте, че любимците ви отново може да се опаразитят. Затова 3 дни, след като сте ги изкъпали (да се възстанови мастният слой на кожата им), ги напръскайте с противопаразитен спрей.