. Времето позволява да продължат есенни сеитби. Засажда се лук и чесън за зелено, като се използват по-едри луковички (попска фракция) и скилидки (външните, защото са по-големи).

. Започва прибирането на кореноплодните видове - моркови, ряпа, салатно цвекло, целина и др. В по-топлите райони могат да останат и до по-късно.

. Започва прибирането и на късното зеле. Тъй като зеленчукът издържа на студ, се прибира на няколко етапа. Преглеждайте редовно растенията и набележете най-здравите, тъй като ще ги използвате за съхранение, а другите - консумирайте или използвайте за туршии.

. Продължава разсаждането на салатите и марулите, които ще зимуват на открито или под подходяща покривка.

. Продължава и засаждането на разсада за зимно зеле.