За новодошлите в Канада или за жителите, които се надяват да променят пътя на кариерата си, комерсиалното отглеждане на пуйка може да бъде вариант, който идва на ум. И макар да няма нищо лошо в подобна мечта, като всяко ново бизнес начинание, тя може да излезе доста скъпа и затруднена от слоеве бюрокрация.
Според последните статистически данни, през 2017 г. канадските фермери, отглеждащи пуйки, са произвели приблизително 171 милиона килограма пуешко месо, оценено на $ 384 милиона долара.
Износът и вносът на пуйки (разфасовано пуешко месо и цели пуйки) остават сравнително малки по обем. И макар пуешкото месо все още да е популярно сред канадците, с малко над 4 кг консумирани на глава от населението, пуешката индустрия се бори за оцеляване.
Коментари