Кетчуп от тиквички

10 октомври 2019
Кулинария
7290
 

Кетчупът с тиквички се получава гъст, ароматен и донякъде напомня сос за барбекю. Много е подходящ като гарнитура за месо, зеленчуци и просто да го намажете на филия. Който не знае, че е от тиквички, никога няма да се досети.

Продукти: 1,5 кг тиквички, 0,5 кг лук, 2 суп. лъж. сол, 1,5 ч. чаша захар (чаша от 200 грама), 0,5 кг доматено пюре, 0,5 ч. лъж. червен пипер, 0,5 ч.л. черен пипер, 3 бр. карамфил, 5 скилидки чесън, 1 ч. лъж. кориандър, 1 връзка зелени подправки (копър, магданоз - на вкус).

Приготвяне: Тиквички настържете на едро ренде. Ако кората е твърда, отстранете я. Нарежете лука на кубчета. Поръсете отгоре със сол и захар и оставете за 30 минути. Така тиквичките ще пуснат сока си.

Поставете на огъня и оставете да къкри за 30 минути. След това добавете доматено пюре, червен пипер, карамфил и оставете за още 20 минути.

Дръпнете от котлона и оставете леко да изстине. Пасирайте с помощта на блендер. Прибавете нарязания или смачкан чесън, кориандъра и зелените подправки. Оставете да къкри още 30 минути. През това време стерилизирайте бурканите.

Разпределете готовия кетчуп по бурканите и затворете плътно. Обърнете с капаците надолу и оставете да изстинат напълно. След това се прибират на хладно място. Приятен апетит!

Още от Кулинария
0

Невероятно вкусни и ароматни! Продукти за тестото: 1 яйце, 30 г масло + за смазване на формата, 90 мл прясно мляко, 1 суп. лъж. захар, 3-4 г мая, 260-300 г брашно за пълнежа: 400 г ябълки, 1 суп

0

Вкусно и сочно ястие за 10-15 минути Продукти (2 порции): 200 г скариди, 1/2 пак. макарони, 150 мл готварска сметана, 1/2 праз лук, 50 г масло, 0,5 ч. лъж

0

Желето от тиква ще ви удиви не само с приятния си нежен вкус, но и със "слънчевия" си вид. Приготвя се само от три продукта - здравословен и вкусен десерт и минимум време за приготвяне

0

Сочните телешки кюфтенца и гъбите правят супата много ароматна. Продукти (5 порции): 300 г мляно телешко месо, 150 г гъби, 40 г елда (гречка), 1 глава лук, 1 морков, 30 г масло

0

В сезона на прясното зеле, често на трапезата присъства салата с този вкусен зеленчук. Днес ще ви предложем лесна за изпълнение корейска салата със зеле и моркови

Последни новини
0

Крушовото дърво е с умерен растеж. Опрашва се от Боскова масловка, Добра Луиза, Жифардова масловка, Клапов любимец, Пас Красан и Хардиева масловка. Плодовете са едри, пресечено крушовидни

0

Авансови плащания от почти 10 млн. лв. изплати Държавен фонд "Земеделие" на 405 фермери, подписали договори по подмярка 6.1 "Стартова помощ за млади земеделски стопани" по ПРСР 2014-2020 г

0

С настъпването на зимата на семейства, останали без храна в централната част на гнездата, вместо твърда храна трябва да им се дават пити с мед. За тази цел трябва да се преразпределят медовите запаси

0

Над 10 000 са поставените кръстове през месец октомври в страната. Кампанията стигна и до Литва, където хиляди производители са забили същите такива, съобщава Агрархойте

0

България, Кипър, Чехия, Унгария, Полша и Румъния призовават в Регламента за преходните правила на ОСП да се включи възможността за прилагане на Преходната национална помощ

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2020”
Отговор:По принцип сортът Муцу има сочно месо, което е леко сладко, но и с подчертан киселичък вкус. Колкото до вкусовите качества на ябълките, независимо от сорта, те зависят от климатичните условия през...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

15-годишна тийнейджърка загина, а няколко човека са изчезнали, след като мост се срути над река в Югозападна Франция. 150-метровото съоръжението, на 30 км от Тулуза, се разруши в понеделник сутринта, съобщиха от службите за сигурност. Мостът е рухнал при преминаването на лека кола, камион и ван по него, заяви местният прокурор, предава Ройтерс

"Роди ни се Малък Джентълмен! Да ни е жив и здрав и да радва всички които го чакахме с такова нетърпение! Добре дошъл на този свят, момче!". Това написа в личния си профил във фейсбук актьорът Станислав Яневски. И продължава: "PS: Понеже гледам,че без да съм споменавал никъде,че съм станал баща,а ме изкараха мен таткото ПОЯСНЯВАМ - Станах Чичо

Замърсяването на въздуха става все по-голям проблем в много градски райони. В столицата на Индия Ню Делхи, която има най-замърсения въздух в света, има бар в който посетителите могат да дишат 99% кислород. Мястото става все по-популярно сред жителите на града, Заведението е отворило врати през юни тази година, съобщава Ройтерс