Продукти: 3 яйца, 3-4 суп. лъж. захар, 1 пак. ванилова захар, 50 мл олио, 50 мл прясно мляко, 160 г брашно, 3-4 суп. лъж. какао, 1.5 ч. лъж. бакпулвер.

За крема: 200 г извара (поне 5%), 3-4 суп. лъж. захар, 1.5 суп. лъж. брашно.

Приготвяне: Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Добавете растителното масло и прясното мляко и разбийте отново. Отделно смесете пресятото брашно, какаото и ги прибавете към течните съставки. Разбъркайте всичко добре.

За крема изсипете захарта и брашното в изварата и разбийте много добре с пасатор до получаването на гладка смес.

Вземете тава с диаметър около 26 см и намажете дъното и страните с масло. Сипете първо какаовата смес, а отгоре - бялата.

Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 30-35 минути. (ХФ)