Най-много 7-8 кг захар на 100 кг гроздова смес за ракия

06 октомври 2019
В лозята
47385
Няма снимка
Не прекалявайте със захарта, за да не ви боли после главата
 

Така ще получите качество, а не обем, водещ до главоболие

Вярно е, че колкото повече е захарта, толкова повече ракия излиза, но това е един вид подвеждащо заключение.

Защото, ако се интересувате и от качеството на ракията, която ще пиете с приятели, семейство, гости, не би трябвало да ви се иска да пиете това, което ще излезе с много захар.

Изтънчените домашни майстори знаят едно просто правило, което напомня консултант.

За да се получи една наистина ценна домашна алкохолна гроздова напитка, гледайте да не слагате повече от 7-8 кг захар на 100 кг грозде.

Още от В лозята
0

В зависимост от продължителността и степента на понижение на температурата измръзват частично или напълно зимните очи. При по-голям студ това може да се отнася обаче и за пръчките

0

* Младите 2-3-годишни лози имат по-нежни тъкани и структура и съдържат по-голямо количество вода - т.е. те измръзват по-лесно от възрастните. * Лозите, които са били претоварени с грозде

0

* При температура минус 15-16 градуса измръзват зимните очи на по-слабо студоустойчивите сортове като Болгар, Кардинал, Димят, Тамянка. * Ако температурата се понижи до минус 17-18 градуса

0

По-чувствителни на ниските температури са десертните сортове След коледното и новогодишно затопляне станахме свидетели и на мразовити и ледени дни. Но това не е изненада, зима е все пак

0

Сега може да внасяте оборски тор През месец януари лозата се намира в период на относителен покой. Той е подходящ за торене на плододаващите насаждения

Последни новини
0

Държавен фонд „Земеделие“ преведе втори транш в размер на 10 070 457 лева на 11 504 земеделски стопани по „Схемата за държавна помощ за отстъпка от стойността на акциза върху газьола

0

За 26 януари Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ обяви предупреждение от първа степен за потенциално опасно време - жълт код, за значителни валежи от сняг и дъжд за цялата

0

Държавен фонд „Земеделие“ преведе втори транш по „Схемата за държавна помощ за отстъпка от стойността на акциза върху газьола, използван в първичното селскостопанско производство“ от прием 2020 г

0

Интересува се Стоян Димитров от Симитли Специалистите съветват смеската да се приготвя само за едно хранене, тъй като лесно вкисва и може да предизвика храносмилателно разстройство

0

В България почвено-климатичните условия са много подходящи, а културата се отглежда лесно Ваня Велинска Маслодаен лен. Културата в момента е най-новото предизвикателство пред българските фермери

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2021”
Отговор:Потърсете мнение от специалистите от Института по овощарство в Пловдив. Само по снимка и описание обаче, те едва ли могат да дадат точен отговор. Определянето на сорт става въз основа на много...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Преживяхме и научихме много през трудната 2020-а. Едно нещо стана безпощадно ясно - освен ваксина за коронавируса спешно ни е необходима имунизация срещу страха, омразата, недоверието и конспирациите. И задължително всекидневна употреба на думата “благодарност”. “24 часа” ви подарява тази възможност - да благодарите на лекар, учител, приятел

"Няма нито едно проучване, според което новия британски щам на коронавируса да е по-смъртоносен". Това обяви в предаването "Лице в лице" по БТВ инфекционистът д-р Трифон Вълков. "Това не е щам, а различни генетични линии. Те са четири - британската, южноафриканската и две бразилски. Разликата между тях и първия вариант на вируса са някои мутации

Складовете на почти всички млекопреработвателни предприятия са пълни със сирене и кашкавал, но продажбата им е невъзможна заради свит пазар. В годината на пандемията потреблението на млечни продукти е намаляло с около 20%, заяви шефът на асоциацията на млекопреработвателите в България Димитър Зоров. При някои производители спадът в продажбите дори