Продукти: Натурални овесени ядки, 100 г масло, 160 г захар, 25 г брашно, 1 жълтък, 1 ч. лъж. (равна) бакпулвер.

Приготвяне: Сладкото тесто се пече при висока температура, така че краищата на бисквитите да се карамелизират. Загрейте фурната до 200 градуса.

Изсипете овесените ядки в кухненски комбайн и ги смелете на не много ситно. Прибавете останалите продукти, мекото масло и жълтъка.

Бъркайте с дървена лъжица или в кухненския комбайн докато получите лепкаво меко тесто. Започнете да вземате от него с лъжица и оформете малки топчета.

Подредете ги в тава за печене, която предварително сте покрили с хартия за печене. Тъй като бисквитите съдържат голямо количество захар, те лесно залепват за дъното. Поставяйте топките не много близо една от друга, тъй като те доста се "разливат. Ако искате бисквитки с еднакъв размер, използвайте малка мерителна лъжица, за да измерите тестото.

6. Печете на 200 градуса за 10-12 минути. При печене бисквитките се надигат, но когато ги извадите от фурната спадат.

Охладете за няколко минути, за да могат бисквитките да се втвърдят и извадете от тавата.