Глобална тенденция: Повишено търсене на бавнорастящи бройлери

21 септември 2019
Животновъдство
7515
Няма снимка
Отглеждането на бавнорастящи бройлери е нова, все още незаета, ниша за птицевъдите
1 2 3
 

Незаетата ниша предлага допълнителни възможности, но и предизвикателства

Таня Демирова

Размерете по отношение на "пазарен" бройлер в резултата на половинвековната селекция се удвоиха, а птицата може да натрупа тежест два пъти по-бързо. За производителите на птици месо това се съчетава на обучение и по бързо получаване на печалба. Днес големите компании вече предлагат потребители, готови да платят повече за пиле, пораснало бавно. Проверете търсенето на това месо от отклоняването на промените в потребителските продукти и методите за производство в посока хуманно отглеждане и натуралност. Това е водач за всичко по-хуманно отношение към прегледа и вкуса на Новини за пилешко месо, казва Тео Вининг, който се снабдява с месо в американската компания.

Месото на птиците, които са стабилни и могат да бъдат свободно отгледани, могат да се струват с 20-200% повече от това, което трябва да се използва.

Подобрявайте в генетиката, управлявайте и съхранявайте, скоро, с които сега фермерите произвеждат домашни птици, които се увеличават. Търсете и на месо от бавнорастящи броячи също.

Но какво влияние показва това, което можете да видите при видимо време?

Водени от проблемите на хуманното отношение към животните и тенденциите във вкуса и действията на храната, тази страница може да предложи нови предложения за птици, които ще бъдат показани. Изследователи разработват нови диети за бавнорастящи бройлери, за да помогнат на производителите да открият дажби, които отчитат нови насоки за управление, минимални възрастни на клана и максимални дневни темпове на растеж на бройлерите, съобщава allaboutfeed.net.

Пазарът е ръководител на различни регионални фактори. Докато в Южна и Източна Европа се фокусира върху традиционното време сезонно отглеждане в стопанство тип заден двор, програмирайте в Северна Европа (Великобритания, Холандия и Германия) се ръководи от хуманно отношение към животните.

Какво е положението в САЩ? През 2016 г. Организация с нестопанска клетка Глобално разделение за животните (Глобално партньорство за животните - GAP), което разработва стандарти за хуманно отношение към животните в Съединените щастия, обявени, до 2024 г. ще се насочат към бавнорастящи породи домашни птици

Съобщението е препоръчително да се използват за търговци на древно в САЩ, а допълнителните насоки ще се разгледат на изследователските проекти за управление, особено за хранене.

Д-р Татяна Фишър, изследовател от Университета в Кентъки, публикува публикацията „Печеливше управление на бавнорастящите бройки“. Имайте предвид съобщението на Global Animal Partnership, като изключителен брой между бавнорастителните номера на Red Ranger и търговците са бързо изброени в 23%, като това не се използва от други различия. Трябва да забележите по-лошата конверсия на фураж, каквато и по-ниска добива на пилешки гърди и дреболии, напомня д-р Фишер.

Последици от разкриване към бавнорастящи бройлери

Изследване на д-р Фишерът използва несигурност по въпроса за пилешките гърди - най-търсените бройлерна разфасовка. Изследването е най-доброто, че в пилешки трупове на Cornish Cross има над 30% месо - гърди, а трупчето на Red Ranger е само 20%. По-нататъшно изчисление покажете, че трябва да получите всяко количество месо пилешки гърди, трябва да добавите 9% птици. Тогава се изисква не повече от 50% повече площ, тъй като има комбинация от увеличено поголовие и удължен период за изхранване

Като има увеличение на броя на птиците и по-дългия им растеж, ще има 128% от площта и 97% фураж.

Д-р Татяна Фишър проверява и изпитва хранене със самостоятелен подбор на фуражи, като сравнява показателите за растеж на Red Ranger (бавнорастящи броячи) и Cornish Cross (конвенционални птици).

В стандартната система птиците се виждат в група от 25 глави и предлагат четири варианта за хранене: протеинови концентрации, съдържащи всички основни витамини и минерали; натрошена царевица, сорто и млян лющен овес.

След това птици са над 20 седмици, което може да се направи. Въз основа на потреблението на изследваните потребители задължително приемат средни енергийни приема.

Проверете върху д-р Фишър, който трябва да се покаже на фуража, отговарят за ден при Red Ranger, можете да го направите по-ниски, а на фуражите в най-големия план е много по-високо. По отношение на показаните за растежа среден дневен прираст на конвенционалните птици Cornish Cross е по височина от този на бавнорастящите Red Ranger.

В Белгия д-р Евелин Делези, изследовател от ILVO (Институт за земеделие и рибарство), установяване, че бавнорастяйте птици

Има различни хранителни нужди

Тези птици можете да видите от фуражни дажби с по-ниска смилаемост. Освен това може да се види, че това може да доведе до съдържанието на протеини и аминокиселини, без това да се повлиява върху производителността.

Основният извод от публикуваното изследване е, че трябва да се направи малко корекция на енергийното съдържание на даманите на бавнорастящите номера, като по този начин се приема на фураж е по-нисък. Но всички опаковки трябва да се откажат от определеното количество неща, така че не мога да я покажа прекалено.

Бройлерите на Рос достигат теглото си от 2,5 кг само за 40 дни, но при бавнорастящите Sasso можете да постигнете тегло на тегло от 62 дни.

По време на жизнения си цикъл при бавнорастящи сортове прием на фураж се увеличава с 40-50%, а приблизително тегло намалява с 50%. Когато сравнявате пилешките трупчета, при бавнорастящите птици трябва по-висок дял месо от бутчета и по-ниска част от месото от гърдите.

Смятам, че благосъстоянието на тези животни е по-добро, но ако погледнем ефективността на тези птици, тя не е устойчива, смята д-р Делези.

Системите на отглеждане - географски обусловени

Все още липсва универсално фуражно решение

За бавнорастящите бройлери няма еднакво фуражно решение, смята д-р Джеймс Бентли, старши диетолог в американската развъдна компания Hubbard. Това е обусловено от различните производствени системи, които се практикуват - в Северна, Южна Европа и Африка. Те имат различни характеристики, което затруднява разработването на обща система за хранене.

В цяла Европа отделните системи предоставят много специфични насоки за: минимална възраст при клане, максимални темпове на растеж, жилищни системи, методи на хранене, фенотипове.

Важно е да се избере правилната генетика и след това да се изработи план за хранене, който да отговори на специфичните нужди на породата. Например съгласно регламентите на ЕС за търговия с месо от домашни птици традиционното свободно отглеждане предвижда угояване минимум 81 дни

Птиците трябва да се хранят с дажби, съдържащи не по-малко от 70% зърнено-житни фуражи.

По отношение на населеността трябва да има не повече от 12 птици на 1 кв. м подова площ. Освен това от 6-седмична възраст птиците трябва да имат свободен достъп на открито на площ, най-малко 2 кв. м.

И накрая в птицефермата не трябва да се отглеждат повече от 4800 бройлера.

Някои птицевъди преминават от конвенционални към бавнорастящи породи, но не към конкретни фуражни планове.

Като цяло изследователите установяват, че повечето птицевъди използват дажби с ниско съдържание на аминокиселини казва д-р Бентли.

При свободното отглеждане повечето бавнорастящи бройлери се отглеждат между 56 и 81 дни. Някои птици може да стигнат 2,1 кг, други - 2,3 кг, трети - и повече.

Птицевъдите трябва да знаят, че колкото по-тежки искат да станат бройлерите им, толкова повече протеин е необходим, обяснява д-р Бентли.

При свободно отглежданите бройлери, които се хранят до по-висока възраст, птицевъдите използват по-малко аминокиселини, тъй като тези птици не се нуждаят от повече енергия за по-бързо развитие и активност.

Някои сертифициращи системи имат изискване за изхранване на минимално количество зърнени фуражи като например във Франция. Там се ограничава количеството протеини или енергия, които може да се влагат в дажбите.

В системата за свободно отглеждане някои фермери променят физическото състояние на фуража, като преминават на гранули или на каша, ако е необходимо. И въпреки че реалният състав на дажбата е същият, промените забавят или ускоряват прираста което води до промени в теглото на птиците от 150-200 г.

Д-р Бентли признава, че са необходими повече изследвания на хранителните нужди на бавнорастящите породи бройлери.

Още от Животновъдство
0

Всеки млекопроизводител знае, че кравата понякога отказва да се движи - наблюдава се след трудно раждане, нараняване в областта на краката или дори поради леки форми на възпаление на вимето

0

Броят на дивите свине в Източна Европа, заразени с вируса на африканската чума по свинете, се увеличава със засилени темпове през първото тримесечие на годината, съобщава Pigprogress

0

Съвсем скоро в Германия започва тестване на трансгенни свине с имунни клетки, които са устойчиви на африканската чума по свинете. Те бяха планувани за месец май

0

Може да се окажe, че роботите ще станат идеалните помощници и в животновъдните ферми. Четириногият робот на компания Boston Dynamics на име Спот например вече успешно замества овчарското куче при

0

Фуражни стратегии в птицефермата намаляват риска от заболяването, водещо до моментална загуба на печалба Синдромът на внезапната смърт се наблюдава в много държави

Последни новини
0

Продукти: 500 г пилешко филе, консерва ананас, 2 супени лъжици нишесте, малко парче корен от джинджифил, 2 суп. лъж. доматено пюре, 2 скилидки чесън, една люта чушка, растително масло за пържене

0

Защитната мрежа срещу градушка е повече от необходима за някои от зеленчуковите лехи в градината. Например за доматите е повече от задължителна. Тя трябва да се постави почти веднага след като се

0

Доматите в началото с по-малко вода и по-нарядко При средноранното производство на домати, което е масово застъпено в любителските градини, ориентировъчно се правят около 6-8 поливки

0

Условия за растителнозащитни пръскания ще има през втората половина на периода Драгомир Атанасов агрометеоролог при НИМХ През изтеклия седемдневен период агрометеорологичните условия се определяха

0

Едно време в селските градини са се отглеждали предимно зеленчуци и билки. Тази зона е била много близо до къщата и достъпът до нея е бърз и лесен. Цветята не са се засявали специално и са расли

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Ако почерняват, трудно ще ги спасите. Късните мразове са опасни за картофите. Ако са само оклюмали, опитайте бързо да ги подхраните с листен тор.
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

$ 20 000 000 събраха за борбата с коронавируса двама от най-добрите голфъри в света Тайгър Уудс и Фил Микелсон, които бяха партньори на звездите от американския футбол Том Брейди и Пейтън Манинг. Мачът се игра в Южна Флорида, без публика. Коментатор обаче бе асът на НБА Чарлз Баркли, а Джъстин Томас

Село Лозен е по-голямо от много общини, но се управлява от назначен кмет, а не от общински съвет и избираем градоначалник Преселението в рамките на България и миграцията към някои градове са толкова големи през последните години, че общо 21 областни града, между които Плевен и Благоевград, вече са по-малки от столичния кв

Институт, финансиран от Бил Гейтс, предвижда близо 200 жертви до 4 август Десетки световноизвестни институти и университети се опитват да отговорят на въпроса как ще се развие пандемията COVID-19. С различни методи и математически модели прогнози правят учени от Имперския колеж в Лондон, Женевския университет, Цюрихския технологичен университет