Без канибализъм и висока биосигурност в английските свинеферми

15 септември 2019
Животновъдство
5841
Няма снимка
Снимка: Инге Бьохне
 

Департаментът по околна среда, храните и развитието на селските райони във Великобритания (Defra) публикува нови изисквания за хуманно отглеждане на свинете, съобщава globalmeatnews.com.
Те включват:
- подобряване на практиките за предотвратяване на канибализма, без използване на купиране на опашките;
- конкретни съвети за производителите за висока биосигурност на фермите;
- действия в случай на непредвидени ситуации и използване на антибиотици;
- ръководство по оценка на здравословното състояние на свинете и съвети как да се подобри състоянието на свинете майки и на новородените при опрасването.
Новите изисквания се отнасят най-вече за Англия, но властите очакват те да бъдат спазвани и в свинефермите в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.
Това е Третият кодекс за хуманно отглеждане на животните във Великобритания. Първият се отнася за кокошки месни породи и е обновен през март 2018 г., а вторият - за кокошките яйчни породи, обновен през август 2018 г.

Още от Животновъдство
0

Испански свиневъд споделя своя успешен опит Свинефермата на испанеца Кан Балау, разположена в община Корнела де Тери край град Жирона, е носител на отличието "Златно прасе" (De porc d'or) за

0

Всеки млекопроизводител знае, че кравата понякога отказва да се движи - наблюдава се след трудно раждане, нараняване в областта на краката или дори поради леки форми на възпаление на вимето

0

Броят на дивите свине в Източна Европа, заразени с вируса на африканската чума по свинете, се увеличава със засилени темпове през първото тримесечие на годината, съобщава Pigprogress

0

Съвсем скоро в Германия започва тестване на трансгенни свине с имунни клетки, които са устойчиви на африканската чума по свинете. Те бяха планувани за месец май

0

Може да се окажe, че роботите ще станат идеалните помощници и в животновъдните ферми. Четириногият робот на компания Boston Dynamics на име Спот например вече успешно замества овчарското куче при

Последни новини
0

Внимавайте със зелената трева! По време на бременността зайкините имат повишени нужди от хранителни вещества. Това се отнася най-вече от протеин, минерални вещества и мастноразтворими витамини - А, Д

0

* Продължава разсаждането на някои от основните култури - домати, краставици, пипер, патладжан, тиквички. Основната грижа е растенията да се засадят правилно и след това да се полеят

0

Те не изглеждат впечатляващо, но са изключително вкусни Продукти: 200 мл топла вода, 250 г брашно, 3 яйца, 2 суп. лъж. растително масло, 1 връзка зелен лук, 0,5 ч. лъж. суха мая, 1 ч.л

0

Берете чушките млади Бамята е зеленчукова културата, която не е много ценена от родните градинари. Това се дължи на специфичния й вкус. Тези, които решат да я отглеждат, трябва да знаят

0

Сиво гниене Сивото гниене е най-опасната болест по ягодата. Първоначални инфекции от сиво гниене могат да се забележат в основата на младите и все още нежни листни дръжки и цветоноси

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Ако почерняват, трудно ще ги спасите. Късните мразове са опасни за картофите. Ако са само оклюмали, опитайте бързо да ги подхраните с листен тор.
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В списъка на братя Бобокови присъстват и имена Иван и Елена. Разследващи се чудят дали това не са семейство Костови По неофициална информация Пламен Бобоков ще бъде пуснат на свобода срещу 1 млн. лева гаранция, а за брат му Атанас ще бъде поискан постоянен арест. Разследващите се натъкнаха на много интересни имена, записани на гърба на снимка

Григор Димитров вече 3 месеца е в Калифорния заради пандемията от коронавирус, карантината и липсата на турнири. Българската звезда вече тренира на червени кортове с Сан Диего и чака мачовете в Adria Tour в Белград след 2 седмици. В организираните от Новак Джокович турнири ще участва и Александър Зверев.  Димитров даде интервю за Tennis Channel

Постепенно майсторите забелязват, че разликите в размерите на човешкото тяло са относително малки Преди създаването на размерите в началото на 1800 г. дрехите се напасват по човека или от шивача, или от производителите на едро. Постепенно майсторите забелязват, че разликите в размерите на човешкото тяло са относително малки