Така американците посрещат гостите си на барбекю

Продукти: 1,5 кг свински ребра, 1 ч. чаша доматен сос, 1/2 ч. чаша кленов сироп, 1/4 ч. чаша ябълков оцет, 1/4 ч. чаша портокалов сок, 1 глава червен лук (ситно нарязан), сол и черен пипер на вкус

Приготвяне: Поставете ребрата в емайлиран тенджера и сипете студена вода. Поставете на котлона и изчакайте да заври. Варете до готовност (около 30 минути). Излейте водата и оставете ребрата да изстиват.

За марината: Смесете доматения сос с кленовия сироп, оцета, портокаловия сок, лука, сол и черен пипер. Полейте ребрата с марината и оставете в хладилник за една нощ.

Поставете ребрата върху решетката на скарата или на барбекю. В краен случай можеже да използвате просто решетка, която сте поставили върху разгорелите се въглища. Печете по 3-5 минути от всяка страна до златисто кафяво. Същото може да се направи на грил тиган (макар че вкусът на ребрата, приготвени в тиган, ще загубят много от вкуса на приготвените и опушени на дървени въглища).