Поръчките и предлагането на луковични пролетно цъфтящи растения започна още в средата на месеца. Има нещо много завладяващо в тези цветя. Сякаш отглеждаме малки чудеса. Чакането винаги си заслужава, а разнообразието е толкова огромно, че надали може да се изброят отделните форми, багри и съчетания.

Особено лалетата притежават такава магия, събрали са толкова красота. Хиацинтът пък опиянява с аромат. А слънччевото жълто на нарцисите може да разведри и най-мрачния зимен ден. Ако искате да форсирате луковици и да им се радвате по празниците, побързайте. Можете да развихрите въображението си и да създадете невероятни зимно- пролетни подаръци с тях.

O, и най-важното - цените не са се променили. Промоциите са неизброими, а за ранни поръчки и количества има и отстъпки. Не се бавете!

Ако ще форсирате у дома

Сроковете и качеството са най-важни

Всеки отделен вид луковично цвете има различни изисквания към периода на покой, условията на отглеждане и сроковете за натрупване на студ. А както знаем, има и такива луковични, които нямат нужда от натрупване на студ, но имат нужда от покой. Най-показателен, като пример в тази група е амарилиса.

Сигурно ви се струва рано да говорим за засаждане на луковици, но помислете пак. Ако искате да цъфтят около Коледа, точно сега им е времето.

За да излъжете луковиците, че е дошла зимата, можете да използвате хладилник. Останалото са прости сметки.

В таблицата ще откриете ориентировъчни срокове за форсаж и от засаждане до цъфтеж.

А резултатът може да е този от снимката, или подобен, а защо не и по-добър...