В английското графство Нотингхемпшир вече има едно семейство милионери повече и това става благодарение на котарака Сладкишчо, съобщават британските таблоиди.

В дома на Паула и Андрю Хенкок живее 6-годишният приятно закръглен риж котарак Сладкишчо, който е постоянно гладен.

Една вечер преди две седмици съпрузите се връщат вкъщи много уморени след 10-часова смяна и единствената им мисъл била да си починат. Но се оказало, че на връщане от работа са забравили да купят храна за котарака си.

Сладкишчо многозначително ги гледал. Затова Андрю решил да отскочи до близката бензиностанция хем да купи храна на котарака, хем да зареди колата.

След всички покупки мъжът платил, получил ресто и лотариен скреч-билет, който той понякога купувал. Няколко пъти дори печелил до 100 лири. Но този път Андрю не можел да повярва на очите си, когато след изтриването видял символа на максималната печалба. Вкъщи също дълго не вярвали на късмета му, докато не проверили билета чрез сайта на лотарията - действително печелели 1 млн. британски лири.

И тук лъснала страшната действителност - гладният Сладкишчо с настървение се триел о краката на стопаните си. Андрю съвсем забравил да му купи храна! Но в радостен порив семейството му отворило консерва с шунка и Сладишчо сладко я хапнал.

На сутринта купили на котарака чувал с любимата му храна с пилешко и обещават редовно да го глезят с котешки деликатеси.