Продукти: 2 кг бяло зеле, 1 глава цвекло, 1 голяма глава чесън, 2 корена хрян, 6-7 зърна черен пипер, оцет - по една супена лъжица за всеки буркан, 2 дафинови листа, 2 л вода, по 1/2 ч. чаша сол и захар.

Приготвяне: Приготвяме саламурата: Сипете водата в тенджера и добавете захар и сол. Оставете за заври и дръжте на огъня още няколко минути.

Почистете цвеклото и го настържете на едро ренде. Добавете към саламурата. Там се прибавят и черния пипер и дафиновия лист. Оставете на огъня 3 минути, след което дръпнете и оставете да се охлади.

Нарежете зелето на големи парчета. Почистете корена от хрян и го настържете. Нарежете чесъна на ситно.

Наредете зелето плътно в стерилизирани буркани. Отгоре сложете хрян и чесън. Залейте с марината и стерилизирайте за 25 минути. След това сипете по 1 супена лъжица оцет във всеки буркан. Затворете плътно и обърнете бурканите да изстиват.