Децата всеки ден ще ви молят да им ги приготвяте

Продукти: 5 ябълки (малки), 15 г масло, 300 г захар, 300 г топинг (кокосови стърготини, захарни пръчици, натрошени ядки) на вкус

Приготвяне: Смесваме захарта с водата. Водата трябва да е такова количество, че да покрие захарта, но не тя да се разтваря във водата.

Почистете ябълките от дръжките и "мустаците" в основата. "Втъкнете" здрава пръчка през цялата ябълка. За целта можете да използвате клечки от сладолед. Не използвайте пластмасови сламки - от температурата на карамела те ще омекнат и няма да могат да удържат теглото на ябълката.

Поставете тенджерата с вода и захар на котлона, за да се карамелизира. Когато карамелът стане златистокафяв, добавете маслото и разбъркайте добре. Потопете ябълките, една по една, в карамела и я завъртете така, че да я покрие напълно. Вдигнете плода и оставете карамелът да се стече по ябълките. Захарта се втвърдява буквално за няколко секунди. Оваляйте захаросаните плодове в захарните пръчици, така че да се покрият.

Поставете в чиния и оставете карамела напълно да се втвърди. За да може карамелът да остане по-дълго време течен, поставете тенджерката на водна баня с гореща вода.

Да ви е сладко!