Карамелизирани ябълки

12 август 2019
Кулинария
1485
 

Децата всеки ден ще ви молят да им ги приготвяте

Продукти: 5 ябълки (малки), 15 г масло, 300 г захар, 300 г топинг (кокосови стърготини, захарни пръчици, натрошени ядки) на вкус

Приготвяне: Смесваме захарта с водата. Водата трябва да е такова количество, че да покрие захарта, но не тя да се разтваря във водата.

Почистете ябълките от дръжките и "мустаците" в основата. "Втъкнете" здрава пръчка през цялата ябълка. За целта можете да използвате клечки от сладолед. Не използвайте пластмасови сламки - от температурата на карамела те ще омекнат и няма да могат да удържат теглото на ябълката.

Поставете тенджерата с вода и захар на котлона, за да се карамелизира. Когато карамелът стане златистокафяв, добавете маслото и разбъркайте добре. Потопете ябълките, една по една, в карамела и я завъртете така, че да я покрие напълно. Вдигнете плода и оставете карамелът да се стече по ябълките. Захарта се втвърдява буквално за няколко секунди. Оваляйте захаросаните плодове в захарните пръчици, така че да се покрият.

Поставете в чиния и оставете карамела напълно да се втвърди. За да може карамелът да остане по-дълго време течен, поставете тенджерката на водна баня с гореща вода.

Да ви е сладко!

Още от Кулинария
0

За приготвянето ще са ви нужни само петнадесет минути Продукти: 2 бр. пилешки гърди, 2 домата, 80 г черни маслини, 3 стръка целина, зелен лук, 1 суп. лъж. оцет (за предпочитане ябълков), 3 суп. лъж.

0

Интересно ястие за вечеря Продукти: 2 пилешки филета, 12-14 суп. лъж. ориз, 1 чушка, яйце, копър, сол и подправки на вкус, олио за готвене Приготвяне: Почистете и изплакнете ориза и го сварете в

0

Продукти: 600-700 г брашно, 4 яйца, 3 л вода, 1 кг спанак (пресен или замразен), 300 г твърд кашкавал (пармезан, гауда, холандски), 1 ч.л. сол, 250 г масло, 50 г зехтин.

0

Шест оригинални рецепти за любимия продукт Не е тайна, че през последните години асортиментът от пилешки продукти все повече се разширява. Съответно и броят на оригиналните рецепти за пиле се е

0

за вкусен обяд или празнична вечеря - изборът е ваш Това ястие ще заплени любителите на вкусното хапване още от първия път. Блюдото, което се комбинира с всяка гарнитура, се приготвя на тиган, т.е.

Последни новини
0

Кучетата от различни породи, както и отделните кучета от една и съща порода, губят и отново "придобиват" козина с различна скорост. Ако кучето живее в топло жилище (без климатик),

0

Еврото се опитва да се стабилизира, все още под 1.1100 спрямо долара. Финансовите играчи са предпазливи, предвид настоящите икономически фактори и първите признаци на рецесия.

0

Провокиран от негативното отношение на доста колеги за отводките и майките (особено свищеви) произведени през втората половина на лятото реших да открия тази тема..

0

Съвети на опитни зайцевъди Какво е важно, за да съхраните всички новородени зайчета? Предлагаме ви съветите на опитни стопани: Преди очакваното раждане периодично проверявайте дали самката е родила.

0

По това време на вегетацията овощните дръвчета вече са образували клонки, на които има добре оформени пъпки. Именно те се използват при присаждането на пъпка, или т. нар. околиране.

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Зърната се напукват по две основни причини - от оидиум, и от преовлажняване. Докато в първия случай става дума за заболяване, което Вие твърдите, че няма, то във втория - при преовлажняването, трябва...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Подземията му ще стават част от художествена галерия Помните ли Евгений Бакърджиев? Има хора, които остават в историята дори само с един жест, реплика или действие. Бакърджиев може да е направил много неща, но ще го помнят с разрушаването на мавзолея на Георги Димитров точно преди 20 г. Именно той ръководи, и то с огромно желание и хъс,

Учени откриха, че бактерия с форма на пръчица, причинява едни от най-тежките болести при хората като Алцхаймер, диабет и сърдечен удар. Името на бактерията е Porphyromonas gingivalis и е добре позната в денталната медицина.  Германският професор Томас Кочер казва, че микробът е „най-известният зародиш, който задейства пародонтозата

Японски, руски и еврейски мафиоти в престрелка за диаманти в България Яна Маринова е секретарка на еврейски филмови продуценти, а София Бобчева - мацка от 80-те години. Двете са част от екипа на новия филм “Екшън”, който зрителите ще видят наесен по кината. Сюжетът се заплита през историята на три хлапета,