Продукти: 30 г захар, 220 мл кефир (или разбито кисело мляко), 340 г сьомга, 1 пакет сирене Филаделфия, 225 мл вода, 20 г зелени подправки (магданоз, копър и др.), 220 г брашно, 30 мл олио, 2 яйца.

Приготвяне: Разбийте яйцата с щипка сода, сол и захар. Сипете кефира (киселото мляко) и разбъркайте. Добавете маслото и разбъркайте отново.

Постепенно добавете брашното като не преставате да разбърквате. Трябва да се получи гладко тесто. В самия край кипнете водата и веднага я изсипете към общата маса, като бъркате интензивно.

Оставете да лпочиваы около двадесет минути. От полученото тесто се приготвят палачинки.

Сьомгата се нарязва на малки квадратчета или кубчета. Дори и да купувате филе от риба, трябва внимателно да проверите за останали кости. Най-лесно е да ги откриете с пръсти и да ги издърпате с пинсети. За да нарежете лесно деликатната риба, можете да я поставите за десет минути във фризера. Разбира се, ножът, който използвате, трябва да е много остър, за да отрежете тънки филийки.

Върху готовите и леко охладени палачинки поставете ивица сирене Филаделфия. Посипете със ситно нарязаните зелени подправки. Отгоре подредете парчета сьомга и завийте на стегнато руло. Срежете на диагонал. Сервирайте топли или като студено предястие.

Идея: Сьомгата добре се съчетава не само с крема сирене, но и с гъби. Много вкусно се получава с гъби пържени в масло. За да не са много мазни, след като ги задушите, извадете гъбите върху домакинска салфетка, за да се отнеме излишната мазнина и едва тогава се поставят върху палачинките.

Може да се използват и мариновани гъби, но маринатата трябва да е възможно най-малко.