Прекрасна закуска или лека хапка за пикник

Продукти: 260 г брашно, 11 г бакпулвер, 210 мл мляко, 15 г захар, 1 връзка зелени подправки миск - копър, магданоз, чубрица и др., 1 яйце, 230 г кашкавал, 1 пилешко филе, 110 г масло.

Приготвяне:

Измийте пилешкото филе под течаща вода, подсушете и го оставете върху дъска за рязане. Почистете от ципи и тлъстини. Поставете в малка тенджера, покрийте с вода и сложете на котлона. Включете на умерен огън и изчакайте, докато водата заври. След 30минути прибавете подправки на вкус.

Изсипете прясното мляко в купа. Пресейте брашното и го прибавете. Разбъркайте енергично до получаването на еднородна смес.

В отделен съд разбийте яйцето и добавете към млечната смес. Разбъркайте.

Добавете бакпулвер, захар и малко сол. Разбийте отново.

Поставете масло в тенджера и го разтопете. Изсипете в съда с останалите продукти и разбъркайте.

Пилешкото се нарязва на малки кубчета, а кашкавалът - на филийки.

Измийте зелените подправки и ги нарежете на ситно. Смесете кашкавала, месото и зеленийките и добавете към тестото. Разбъркайте внимателно с шпатула или обикновена лъжица.

Поставете в гнездата на формата за мъфини хартиени капсули (ако нямате, намажете обилно всяко гнездо с прясно масло). Изсипете тестото, като пълните до 2/3 всяко гнездо.

Загрейте фурната до 200 градуса и печете мъфините около 25 минути. Извадете от фурната и оставете за 15 минути да изстинат соленките, без да ги вадите от формата.