Калцонето е затворена пица с различна плънка. Днес ви предлагаме такава с няколко вида сирена и спанак.

Продукти: 0,5 кг тесто за пица, 300 г замразен спанак, 220 г сирене рикота, 100 г моцарела, 50 г твърдо сирене, 2 скилидки чесън, 2 яйца, 1 суп. лъж. растително масло, 1 ч. лъж. сушен риган, смлян черен пипер на вкус

Приготвяне: Смесете размразения и изцеден спанак, рикотата, настърганата на едро моцарела, маслото, един жълтък, смачкания чесън, ригана и черния пипер.

Разделете тестото на 4 части и всяка от тях разточете в кръг върху набрашнена повърхност. Разпределете пълнежа върху четирите кори. Ръбовете на тестото намажете с разбитото с 2 суп. лъж. вода яйце. Захлупете и прищипете краищата. От горната страна на всяка от мини пиците направете малки срезове. Прехвърлете ги в тава за печене, поръсена с брашно и намажете отгоре с останалото разбито яйце.

Печете калцонето в предварително загрята до 220 градуса фурна за 10-15 минути. Извадете, намажете с яйце и поръсете с настърганото твърдо сирене и печете още 5 минути.

Преди сервиране оставете малко да поизстине.