Продукти: 200 г топено сирене, яйце, 80 г масло, 1 ч. лъж. захар, 1/2 ч. лъж. сол, 1 ч. чаша брашно, 1 ч. лъж. бакпулвер, 2 суп. лъж. прясно мляко, сусам на вкус.

Приготвяне: Смесете настърганото топено сирене с яйцето. Добавете разтопено масло, захар, сол и разбъркайте.

Прибавете брашното, пресято заедно с бакпулвера. Разбъркайте. Ако тестото е твърде лепкаво, можете да добавите още 2 лъжици брашно.

Разточете тестото на правоъгълен лист. Разрежете по дължина на две парчета и всяко навийте по дългата страна на руло. Нарежете на хапки. Трябва да се получат охлювчета.

Наредете хапките в намазана с масло или покрита с хартия за печене тава. Намажете отгоре с прясно мляко и поръсете със сусам. Печете 15 минути на 180 градуса.

Най-доброто качество на бисквитките е техният неутрален вкус. Подходящи са и за чаша бира, и за сутрешното кафе. Количеството сол можете да си го определите сами, а ако все пак обичате повече сладичко просто увеличете количеството захар.