Цветна лятна запеканка

07 юли 2019
Кулинария
9324
 

Продукти: 250 г ориз, 500 г мляно пилешко месо, 1 яйце, 1 глава лук, 1 тиквичка, 1 морков, по 1 средно голяма чушка (жълта, зелена и червена), 1 патладжан, 150 г сирене фета, 3 суп. лъж. настърган кашкавал, магданоз, 1 ч. лъж. сол, млян черен пипер на вкус

За овкусяване: 2 суп. лъж. зехтин, 1/2 ч. лъж. сушен чесън, 80 мл готварска сметана

Допълнително: яйце и 1/2 суп. лъж. зехтин.

Приготвяне: Започваме с приготвянето на ориза. Изчистете го, измийте и сложете да се вари. Когато оризът е готов, излейте водата и смесете заедно с пилешкото месо, яйцето, нарязаните магданоз и лук, настъргания кашкавал и смачканата с вилица фета, сол и черен пипер. Получената смес се прехвърля във форма за печене с диаметър 27 см, която обилно сте намазали с мазнина.

Морковите се нарязват на тънки ленти (можете да използвате белачка за зеленчуци) и се бланшират за 1-2 минути.

Нарежете тиквички, чушки и патладжана на сламки. Не забравяйте патладжана да го посолите и да изчакате да се стече горчивия сок.

Започнете да нареждате зеленчуците в кръг, като леко ги притискате към каймата, така че да потънат в нея, но да се виждат и отгоре.

Смесете зехтина, чесъна и малко сол и намажете зеленчуците отгоре. Разбийте сметаната с яйцето и с получената смес полейте отгоре.

Загрейте фурната до 180°C и печете около 30-40 минути. (ХФ)

Още от Кулинария
0

Необичайна на вкус и много засищаща, тази салата е чудесна за празничната трапеза. При това приготвянето ѝ е съвсем лесно и с него ще се справи и начинаещ кулинар

0

Задушено ястие с пикантен вкус. Можете да го приготвите по различни начини, както и да използвате всяка част от птицата - целия труп, бутчета или филе

0

• Пригответе си вкусна и засищаща закуска само за 30 минути! Продукти: 200 мл прясно мляко, 2 суп. лъж. какао на прах, 2 яйца, 3 суп. лъж. захар, 50 г масло, 1 ч. чаша брашно, 1 ч. лъж

0

Няма дете, което да не обича течен шоколад и да не моли родителите си да му купуват. От друга страна той често се използва за закуска, намазан върху филия или като пълнеж за палачинки

0

Прекрасен френски десерт във вашата кухня! Макароните са известен сладкиш, приготвен от белтъци, захар, бадемово брашно и нежна сметана. Продукти: 100 г бадемово брашно, 100 г пудра захар

Последни новини
0

Студената пролет със сигурност поотложи сеитбата на разсада за краставици. Трябва да знаете, че културата е много чувствителна на студ. И най-малкото застудяване може да се окаже фатално на младите

0

Как да ги избегнете? От време на време птицевъдите се сблъскват с последствията от неуспешна ваксинация, когато поголовието не развива адекватно равнище на титрите на антителата или пък птиците се

0

Облачността ще е по-значителна до обяд, след това ще намалява и до вечерта в северозападната половина на страната ще е ясно. В часовете след обяд ще е ветровито със силни източни пориви

0

Ако сте под карантина и не можете да излизате Ако сте поставени под карантина и не можете да излизате от къщи, може да направите домашна тоалетна на кучето си

0

При прегледа трябва да се види и самата майка на семейството. Какво може да установите: 1) Ако е вече пчелната майка е стара, с излъскано тяло или оръфани крила, или има парализиран крак

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:На някои от директните сортове листата също стават червени, но мноо често е от климатични промени и дефицит или излишък на елементи.
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Колелото е завъртяно. Въпросът е докъде и колко ще продължи. Няма как да имаме работеща икономика, ако нямаме здрави хора", каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" министърът на икономиката Емил Караниколов. По негово мнение в момента мерките са такива, каквито трябва да бъдат. Изолацията е най-добрият механизъм

Имам усещането, че нито колегите, нито обществото разбра какво стана на пресконференцията. Аз отсичам момента. Моментът е ясен. По заповедта на Борисов от 23 март, по която ни беше издадена задача да изготвим препоръки, нашият дълг е изпълнен достойно. Това каза пред bTV проф. Коста Костов. Вчера на пресконференция той обяви

Задържан е извършителят на убийството на 31-годишния мъж в Пазарджик, съобщи говорителят на полицейската дирекция Мирослав Стоянов. Убиецът е 52-годишният Иван Н., който е криминално – проявен и осъждан. Той е собственик на апартамента, където е извършено тежкото престъпление. Както вече съобщихме, безжизненото тяло на Николай Ш