Цветна лятна запеканка

07 юли 2019
Кулинария
6030
 

Продукти: 250 г ориз, 500 г мляно пилешко месо, 1 яйце, 1 глава лук, 1 тиквичка, 1 морков, по 1 средно голяма чушка (жълта, зелена и червена), 1 патладжан, 150 г сирене фета, 3 суп. лъж. настърган кашкавал, магданоз, 1 ч. лъж. сол, млян черен пипер на вкус

За овкусяване: 2 суп. лъж. зехтин, 1/2 ч. лъж. сушен чесън, 80 мл готварска сметана

Допълнително: яйце и 1/2 суп. лъж. зехтин.

Приготвяне: Започваме с приготвянето на ориза. Изчистете го, измийте и сложете да се вари. Когато оризът е готов, излейте водата и смесете заедно с пилешкото месо, яйцето, нарязаните магданоз и лук, настъргания кашкавал и смачканата с вилица фета, сол и черен пипер. Получената смес се прехвърля във форма за печене с диаметър 27 см, която обилно сте намазали с мазнина.

Морковите се нарязват на тънки ленти (можете да използвате белачка за зеленчуци) и се бланшират за 1-2 минути.

Нарежете тиквички, чушки и патладжана на сламки. Не забравяйте патладжана да го посолите и да изчакате да се стече горчивия сок.

Започнете да нареждате зеленчуците в кръг, като леко ги притискате към каймата, така че да потънат в нея, но да се виждат и отгоре.

Смесете зехтина, чесъна и малко сол и намажете зеленчуците отгоре. Разбийте сметаната с яйцето и с получената смес полейте отгоре.

Загрейте фурната до 180°C и печете около 30-40 минути. (ХФ)

Още от Кулинария
0

Това е най-лесната рецепта за сладко от сливи. При нея не се налага продължително варене на плодовете или мъчително и досадно претриване през цедка. Получава се доста гъсто, и много вкусно сладко

0

Тортата "Панчо" е много популярен и невероятно вкусен десерт. Приготвя се лесно и в същото време изглежда много празнично. Много е лека и сочна, заради заквасената сметана

0

1. Доматен сос Подходящ за барбекю и шишчета (най-добре за свинско и телешко месо). Рецепта: 1 литър доматен сок с пулпата (доматено пюре или пасирани домати)

0

Крушата е много вкусен и изключително здравословен плод. Сочната узряла круша съдържа голямо количество витамини, пектин, фибри, танини. По време на консервиране повечето от тези вещества остават в

0

Продукти: 500 г телешко месо, 300 г пресни гъби, 2 глави лук, 150 г холандско сирене, 125 г трапезна майонеза, млян черен пипер, сол Приготвяне: Измийте пресните гъби и ги сложете в тенджера с

Последни новини
0

Жълт код за силен вятър над морето е в сила за три области на страната на 18 септември. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ)

0

Пчели от семейства с лабораторна диагноза Nosema ceranae (нозематоза) в комбинация с вирус, деформиращ крилата и остър вирусен паралич показват признаци на масово пълзене пред кошерите

0

Законопроект, предвиждащ забраната на фермите за ценни кожи в страната от 1 януари 2021 г., е внесен в парламента. Това съобщи на пресконференция в Националния пресклуб на БТА Петя Алтимирска

0

Още в първите години трябва да се формира короната, като за целта се избират най-силните и най-дълги скелетни клони. На един храст са необходими от 3 до 5.

0

Пчелите, излюпени през август са тези, които зимуват. През август семействата се третират срещу акара Varroa destructor. Тогава трябва да се третират и семействата с НОЗЕМАТ ХЕРБ или НОЗЕМАТ ХЕРБ

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Зърната се напукват по две основни причини - от оидиум, и от преовлажняване. Докато в първия случай става дума за заболяване, което Вие твърдите, че няма, то във втория - при преовлажняването, трябва...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Техническият директор Пламен Костов за втори път дърпа шалтера по време на вътрешен бунт - през 2001 г. “Хоризонт” се бунтува срещу генералния директор Иван Бориславов, разказа Красимир Луканов във фейсбук Техническият директор на БНР Пламен Костов е спрял излъчването на програма “Хоризонт” на 13 септември

Тайните клиенти ще ходят по гишетата, ще следят за любезност, бързина и приятен вид. Ще пишат и на имейла и ще звънят по телефона Тайни клиенти ще ловят по сценарии мудни чиновници. Те ще следят дали администрацията не тормози хората за излишни документи. Ще отразяват и дали служителите са били достатъчно вежливи и усмихнати

“Ще бъда по-щастлив на рождения си ден, ако вместо подаръци и цветя съберем добрина. Разчитам на вашата съпричастност.” Това е написал в поканата си до старозагорци кметът на града Живко Тодоров, с която кани съгражданите си на 38-ия си рожден ден. Тържеството е в деня на личния му празник 21 септември, събота