Продукти за 6 порции: 1 кг пилешки дробчета (можете да използвате дробчета и сърца 1:1), 1 голяма глава лук, 300 г печурки, 4 скилидки чесън, 1 суп. лъж. брашно, 300 мл пилешки или зеленчуков бульон, 300 мл готварска сметана (минимум 20% масленост), сол и смлян черен пипер на вкус, 1 суп. лъж. нарязан магданоз

Приготвяне: Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Гъбите, в зависимост от размера, се нарязват на половинки или четвъртинки (малките печурки могат да се оставят и цели).

Измийте дробчетата, оставете да се отцедят нарежете на малки парченца.

В дълбок тиган загряваме 2 суп. лъж. олио. Температурата трябва да е малко по-висока от средна. На два или три пъти запържваме дробчетата до получаването на златисто-кафява коричка, примерно 3-4 минути. Прехвърляме ги в дълбока чиния.

Намалете котлона и сипете в маслото лука и чесъна. Пържете около 5 минути, като разбърквате от време на време.

Добавете гъбите и задушавайте още 5 минути. Ако гъбите пуснат сок, ще трябва да изчакате да се изпари.

Прибавете брашното и запържете, като разбърквате около 1 минута.

Сипете бульона, посолете и поръсете с черен пипер. Прехвърлете дробчетата в бульона, намалете котлона до минимум и под капак задушавайте около 10 минути. Три-четири минути преди да свалите от котлона, прибавете сметаната и нарязания магданоз.

С картофено пюре или задушени картофи ястието е просто превъзходно.