Може да се приготви и от агнешко месо

Необходими продукти: 600 г свински бут, нарязан на кубчета, чаена лъжичка сол, половин чаена лъжичка млян черен пипер, чаена лъжичка суха мащерка, връзка зелен лук, 3-4 стръка пресен чесън, връзка магданоз, 2 супени лъжици лимонов сок, 1-2 ивички лимонова кора, супена лъжица зехтин или олио.

900 г пресни картофи, нарязани на филийки, 3 суп. лъж. фино царевично брашно, 2 суп. лъж. шарена сол, щипка черен пипер, суп. лъжица зехтин или олио, 2 плика за печене.

Начин на приготвяне: Месото се поставя в голяма купа, поръсва се със сол, черен пипер, мащерка, зехтин, лимоновия сок и лимоновата кора. Разбърква се хубаво.

Зеленият лук се нарязва заедно с чесъна и магданоза и се добавят към месото. Сместа се изсипва в плик за печене. Завързва се и пликът се продупчва с игла на няколко места.

Пресните картофи се остъргват, измиват се и се нарязват на филийки.

Объркват се добре със зехтина и се овалват в царевичното брашно, шарената сол и черния пипер. Изсипват се в плик за печене.

Двата плика се поставят в тавичка и се пекат в предварително загрята фурна около 50 минути.

Тази рецепта може да се изпълни, като свинското месо се замени с агнешко, а мащерката със зелен джоджен.