Вкусно пролетно предястие от пиле, сирене и зеленчуци, което ще се хареса и на най-взискателния гастроном.

Продукти: 2 парчета пилешко филе, 1 чушка, 5-6 чери доматчета, 30 г крутони, 20 г пармезан, 6 суп. лъж. растително масло, 1 вр. магданоз, сол и млян червен пипер (сладък) на вкус.

Приготвяне: Пилешкото месо се измива и подсушава. Посолява се и се поръсва с червен пипер. Запържете леко върху предварително сгорещен тиган, заедно с 3-4 суп. лъж. олио. Пържи се от двете страни за 7-10 минути, до получаването на златиста коричка.

Доматите се нарязват на половинки, а чушката - на малки кубчета. Зеленчуците се объркват в купа.

Добавете нарязаното на кубчета пилешко месо, крутоните, ситно нарязания магданоз и пармезана, нарязан на тънки ивици. Разбъркайте и подправете с останалото растително масло - можете да използвате и зехтин.

Салатата е готова и можете да я сервирате на масата.